Ready For este răspunsul Motorola la DeX: îți transformă telefonul în PC desktop

18.03.2021
Ready For este răspunsul Motorola la DeX: îți transformă telefonul în PC desktop

Motorola lansează Ready For, o nouă inițiativă software pentru telefoanele sale high-end. Aceasta nu pare să fie foarte diferită față de ceea ce fac și alte companii din industrie, precum Samsung sau Huawei, permițând afișarea sistemului de operare Android într-un format desktop pe un ecran mai mare. Primul model care primește acces la Ready For este chiar flagship-ul de anul trecut, modelul Motorola Edge+.

Ready For este interfața desktop pentru Android de la Motorola

Noua capabilitate Ready For este inclusă în actualizarea la Android 11 pentru modelul Motorola Edge+ și va permite celor care actualizează telefonul să îl folosească asemeni unui computer. Inițiativa Ready For are patru puncte pe care Motorola spune că utilizarea va fi îmbunătățită atunci când folosești telefonul pe post de computer.

În primul rând, avem Mobile Desktop, interfața similară cu cea a unui sistem de operare desktop, cu pictograme pe ecran, o bară de lucru, posibilitatea de a rula aplicațiile în ferestre și de a lucra alături de periferice precum mouse și tastatură în aplicații de productivitate. E-mail, procesare de documente și editarea video sau foto ar putea fi mult mai rapidă astfel.

Apoi, Motorola vorbește despre capabilitățile de chat video, care ar putea fi îmbunătățite folosind Ready For. Conectând telefonul la un monitor, vei putea vedea interlocutorii mai bine, în timp ce ai putea folosi camerele din spate pentru a transmite semnal video la calitate înaltă, sau pentru a capta mai mult din cadru prin intermediul camerei ultra-wide.

În cele din urmă, avem capabilitățile multimedia. Gaming-ul pare să fie o parte importantă a inițiativei Ready For, Motorola vorbind despre utilizarea telefonului asemeni unei console de jocuri, alături de un gamepad Bluetooth, în timp ce filmele și serialele pot fi afișate pe un televizor printr-o interfață dedicată, similară cu cea a unui dispozitiv multimedia dedicat pentru televizoare.

Ideea nu este tocmai nouă, iar implementarea nu este tocmai diferită, însă va fi interesant de urmărit aceste inițiative de la producătorii de smartphone-uri. S-ar putea ca o parte dintre utilizatori să își poată înlocui computerele desktop de tip office cu un dispozitiv pe care îl pot avea tot timpul la îndemână.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult