Realme 10, lansat și pentru piața europeană cu prețul de 229 dolari

10.11.2022
Realme 10, lansat și pentru piața europeană cu prețul de 229 dolari

Realme 10 vine echipat cu un chipset Mediatek și ecran Super AMOLED cu rezoluție FHD+, conturând una dintre cele mai tentante opțiuni pentru achiziționarea unui smartphone la preț de de buget.

În timp ce pe piața din China este așteptat modelul Realme 10 Pro, versiunea sa mai puțin costisitoare ajunge și în unele magazine europene, lansarea fiind confirmată deja pentru țări ca Italia și Polonia.

Realme 10 vine ca un succesor pentru modelul Realme 9 lansat în luna februarie a acestui an. Telefonul vine echipat cu chipsetul MediaTek Helio G99, oferind astfel doar conectivitate 4G. Totuși cumpărătorii sunt răsfățați cu alte dotări interesante precum ecranul Super AMOLED de 6.4 inch, cu rezoluție FHD+ și rată de refresh la 90Hz. Lista dotărilor este completată cu un acumulator de 5000 mAh și încărcare rapidă de 33W, care ar trebui să ducă încărcarea bateriei la sută la sută în aproximativ 70 de minute.

Configurația foto are la bază o cameră principală de 50 megapixeli plus senzor auxiliar de 2 megapixeli. Camera frontală de 16 megapixeli se află în spatele unei perforații aplicate pe colțul din stânga al ecranului.

Prețul cu pornire de la 229 dolari este valabil pentru echiparea cu 4GB + 64GB memorie, costul urcând la 249 dolari în varianta cu 4GB + 128GB, respectiv 269 dolari pentru echiparea cu 6GB + 128GB și 299 dolari pentru 8GB + 256GB memorie. Cât despre aspectul exterior, telefonul va putea fi comandat în versiuni de culoare pe alb și negru, ambele cu finisaj translucent la partea din spate. Sistemul de operare Android 12 vine preinstalat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult