Realme 9 Pro și 9 Pro+, prezentate pe video cu o zi înainte de lansarea oficială

16.02.2022
Realme 9 Pro și 9 Pro+, prezentate pe video cu o zi înainte de lansarea oficială

Nu este nemaiauzit ca producători smarphone din China să-și pre-lanseze produsele, publicând aproape detaliile înaintea evenimentului de lansare oficial. Însă de data aceasta, putem vedea noile modele Realme 9 Pro și 9 Pro+ chiar mai bine decât am putea spera de la evenimentul oficial de lansare, într-o prezentare de tip video umboxing sponsorizată chiar de Realme.

Dezvăluirile „pe surse” sunt practic nelipsite, indiferent de brandul în cauză, dar de data aceasta producătorul chinez Realme pare că a sfidat orice reguli de marketing, sponsorizând fără ascunzișuri o prezentare video de foarte bună calitate cu noua serie flagship Realme 9 Pro și 9 Pro+.

Pornind probabil de la ideea că evenimentele de lansare cu participare online fac oricum același lucru, cei de la Realme au decis probabil că pot obține cel puțin la fel de multă expunere mediatică dacă organizează o prezentare „surpriză” folosind platforma unui influencer YouTube deja foarte popular. Iar pariul pare că a dat rezultatul sperat de ambele părți implicate, clipul de pre-lansare depășind 1 milion de vizualizări pe YouTube înainte ca evenimentul de lansare să înceapă măcar.

Potrivit „zvonurilor” circulate până acum, Realme 9 Pro+ este fi primul smartphone prevăzut cu funcție integrată de monitorizare a pulsului, implementată în mod convenabil cu ajutorul unei componente deja existentă – senzorul de amprentă. Oferită deja pe unele modele smartphone (inclusiv iPhone) prin intermediul unor aplicații dedicate, funcția de monitorizare a pulsului cu ajutorul senzorului de amprentă nu este oficial suportată de niciun producător smartphone, din simplul motiv că dispozitivul care ar trebui să ofere măsurătorile nu a fost proiectat pentru așa ceva.

Realme 9 Pro+ promite să depășească acest impediment, convertind senzorul de amprentă pentru a măsura cu oarecare acuratețe bătăile inimii. Totuși, producătorul chinez păstrează sugestia de a nu folosi aceste informații în scop medical sau pentru diagnoza anumitor afecțiuni, fentând astfel potențiale acțiuni judecătorești.

În cazul de față, putem vedea ediția de culoare neagră a modelului Realme 9 Pro, motorizată de chipsetul Snapdragon 695. Telefonul dispune de ecran cu rată de refresh la 120Hz, cameră foto de 64MP, cameră ultrawide de 8MP și cameră frontală de 16MP, acumulator de 5000 mAh cu încărcare rapidă de 33W.Configurația este completată cu ieșire pentru căști și senzor de amprentă montat pe lateralul carcasei. În cazul de față, telefonul vine cu 8GB memorie RAM și 128GB stocare internă, la un preț recomandat de 350-400 dolari.

Versiunea și mai bine dotată, Realme Pro+, vine cu chipsetul Dimensity 920 și aceeași configurație cu 8GB memorie RAM și 128GB stocare internă. Telefonul dispune de ecran cu rată de refresh la 120Hz, însă de tip Super AMOLED, cu senzor de amprentă integrat. Configurația foto are la bază un senzor principal Sony IMX766 de 50MP, cameră ultrawide de 8MP și cameră frontală de 16MP. Din nou, regăsim ieșirea pentru căști de tip jack 3.5mm, însă acumulatorul suportă acum încărcare rapidă la 60W.

Pentru detalii complete rămâne doar să urmărim evenimentul oficial de lansare, programat să înceapă peste câteva ore.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult