Realme 10 Pro Plus, confirmat pentru lansare globală. Vine cu ecran curbat și cameră de 108MP

09.12.2022
Realme 10 Pro Plus, confirmat pentru lansare globală. Vine cu ecran curbat și cameră de 108MP

Realme 10 Pro Plus este versiunea mai bine echipată a lui Realme 10, deja lansat pe piața europeană cu prețul de 230 euro.

Versiunea Pro Plus schimbă chipsetul MediaTek de buget, Helio G99, cu soluția mult mai performantă Dimensity 1080, mai rapid cu aproape 50% în sarcini de procesare single-core, respectiv 25% în cele multi-core. Performanțele în jocuri de Android cresc și ele tot cu aproximativ 50%.

Un alt detaliu care nu ser regăsește la modelul Realme 10 Pro este ecranul curbat de 6.7 inch, adăugat la modelul Plus pentru obținerea unui aspect premium și iluzia unui design fără ramă laterală vizibilă. Totuși, criticii ar putea spune că soluția nu mai chiar la modă și prezintă dezavantaje clare, începând cu afectarea experienței de vizionare full-screen, continuând cu dificultatea aplicării foliilor de protecție și rezistența mai mică a ecranului la lovituri primite din lateral. Vestea bună este astfel de ecrane OLED au fost inițial concepute cu gândul la echiparea unor telefoane mult mai scumpe, primind tehnologii care livrează o calitate foarte bună a imaginii. Iar în cazul de față avem și rată de refresh la 120Hz, pe un telefon cu raport ecran-carcasă de 93%.

Deși, la final de an 2022 poate fi considerată o soluție de buget, camera foto cu senzor principal de 108MP este o soluție competentă, cu performanțe demonstrate pe numeroase modele smartphone lansate în ultimii doi ani. Diferența este că acum poți obține această dotare la un preț și mai atractiv. Iar pentru cei care chiar se uită la numărul de megapixeli, Realme include și opțiunea pentru captură la 200MP, realizată folosind procedeul de interpolare. Aranjamentul este completat cu un senzor de 2MP pentru aproximarea efectelor DoF și cameră frontală de 16MP.

Pe lista dotărilor intră și un acumulator de 5000 mAh, suportând încărcare rapidă SuperVOOC de 67W, livrând aproximativ 50% încărcare după 17 minute de așteptare, folosind interfața USB-C și adaptorul AC inclus în pachetul cu accesorii. Oferta este completată cu conectivitate 5G, Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.2.

Așteptată la începutul anului viitor, după lansarea din India, versiunea europeană a lui Realme 10 Pro Plus va fi disponibilă în echipări cu 6/128GB, 8/128GB și 8/256GB memorie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult