Realme 10 Pro review: telefonul Coca-Cola! VIDEO

09.03.2023

Realme ne-a obișnuit în ultimii câțiva ani cu ediții speciale de smartphone-uri, iar cel pe care l-am avut la test în ultimele câteva săptămâni s-a dovedit a fi unul dintre cele mai interesante. Cumva, producătorul chinez a reușit să convingă una dintre cele mai mari companii din lume să accepte un parteneriat pentru o ediție specială a unul telefon din gama de medie, iar rezultatul este un pachet special atât pentru colecționarii de telefoane mai ciudate, cât și pentru fanii brand-ului Coca-Cola. Pentru cei care sunt în căutarea unui nou smartphone însă, alegerea lui Realme 10 Pro în ediția Coca-Cola este puțin mai grea.

Realme 10 Pro, într-un pachet special, cu „haine” Coca-Cola

O mare parte din valoarea acestui telefon în ediție specială este pachetul. Relame 10 Pro în ediția Coca-Cola vine într-o cutie specială, asemeni unei ediții de colecție a unui joc video, de exemplu. Și asemănarea nu este aleasă la întâmplare, întrucât acesta este unul dintre puținele telefoane care vine livrat cu o statuetă de dimensiuni destul de mari. Înainte să ajungi la cutia telefonului, atunci când deschizi cutia acestei ediții de Realme 10 Pro, faci mai întâi cunoștință cu Realmeow, pisica-mascotă a Realme, realizată dintr-un plastic transparent care imită o sticlă de Coca-Cola. Am mai văzut și alte ediții de statuete Realmeow, iar aceasta este de departe cea mai interesantă de până acum.

Realme 10 Pro Coca Cola box

Cutia telefonului are de asemenea înscrisuri Coca-Cola peste tot, iar înainte să ajungi la telefon, ai de a face cu o cutie în care sunt găzduite mai multe sticker-e tematice, un certificat de autenticitate și cheița pentru SIM în formă de dop de Coca-Cola. Iar o husă transparentă, un încărcător rapid de 33W și un cablu de încărcare se găsesc sub telefon.

Cei care au mai văzut un Realme 10 Pro în fotografii sau în realitate știu la ce să se aștepte însă de la modelul special cu Coca-Cola. În afară de capacul de pe spate, care este realizat în stil dual-tone, cu negru pe o parte și logo-ul băuturii carbogazoase pe cealaltă, avem de a face cu un telefon destul de standard. Vei dori, cel mai probabil să îl folosești cu husa din pachet, întrucât doar așa poate fi văzut faptul că este vorba despre o ediție specială și nu despre un Realme 10 Pro obișnuit. Chiar dacă vorbim despre un telefon în ediție limitată, materialele din care este produs nu se schimbă prea mult: avem plastic pe spate și laterale, cu sticlă peste ecran.

Realme 10 Pro Coca Cola back logo

Mi-a plăcut însă atenția la detalii, inelele din jurul camerelor fiind de culoare roșie. Cu siguranță, acesta nu este cel mai „frumos” telefon în ediție specială din câte am văzut, însă nici nu-mi displace. Atât timp cât ești într-adevăr „fan” Coca-Cola și nu te deranjează să faci reclamă pe banii tăi acestei băuturi, ar trebui să fii mulțumit de felul în care acest telefon arată.

În ciuda ediției speciale, Realme 10 Pro rămâne un telefon mid-range

 

Mi s-a părut însă foarte interesant faptul că Realme a ales un telefon destul de accesibil pentru un parteneriat de o asemenea amploare. Apoi am realizat că băutura Coca-Cola este una dintre cele mai populare din lume și este accesibilă oricui. Astfel, alegerea unui model flagship sau chiar mid-range superior, cu un preț mai mare, pentru o ediție Coca-Cola nu ar fi avut sens.

Întrucât nu am testat anterior Realme 10 Pro, m-am bucurat că am avut această ocazie acum, iar telefonul a fost în ton cu așteptările. Acesta nu va fi un review în mare detaliu, așa cum am realizat pentru telefoane mai complexe, întrucât nici telefonul de față nu este tocmai complex. Avem de a face cu un ecran decent, cu rezoluție Full HD+ pe panel LCD la 120 Hz, deci rapid, dar pe o tehnologie mai ieftină. Calitatea panelului este bună și va fi destul de bun pentru jocuri și clipuri video, dar cei care s-au obișnuit cu paneluri OLED vor simți lipsa nuanțelor perfecte de negru. Curios, având în vedere că și băutura Coca-Cola tinde spre negru. Poate că măcar în versiunea specială, acest model ar fi trebuit să fie livrat cu un panel OLED.

Realme 10 Pro Coca Cola front handheld

Procesorul Snapdragon 695 este o cantitate cunoscută. L-am văzut deja pe mai multe dispozitive, de la Motorola Edge 30 Neo, la OnePlus Nord CE 2 Lite și recentul Honor Magic5 Lite. Este un procesor de medie decent, dar care vine cu o serie de limitări. De exemplu, nu va permite rularea jocurilor pe setări înalte și nici nu va permite înregistrări video la rezoluție 4K. Avantajele sale sunt însă consumul redus de energie și faptul că nu se încinge în utilizare. În teste, Realme 10 Pro în ediția Coca-Cola este în limitele așteptărilor. Experiența de utilizare este plăcută, telefonul este destul de rapid pentru a nu părea lent, iar majoritatea jocurilor rulează excelent pe acest dispozitiv, atât timp cât sunt configurate corect.

Benchmarks

  • AnTuTu – 418.157
  • GeekBench 6 – Single-Core: 894 / Multi-Core: 2.054
  • 3DMark Wild Life -1.215
  • 3DMark Wild Life Stress Test – Best loop: 1.211 / Lowest loop: 1.206 / Stability: 99,6%
  • PCMark – 11.191

Autonomia este și ea destul de bună, cu un acumulator de 5.000 mAh la dispoziție pentru o configurație modestă, poți să te aștepți la cam două zile de utilizare la fiecare încărcare. Ba mai mult, încărcarea rapidă la 33W este foarte bună pentru această clasă de dispozitive mid-range, fiind posibilă încărcare la 50% în doar jumătate de oră. Încă avem flagship-uri de peste 1.000 de euro pe piață care nu se încarcă atât de repede.

Realme 10 Pro Coca Cola charge

Aveam așteptări ceva mai mari de la experiența software personalizată în culorile Coca-Cola, dar la acest capitol pot spune că sunt destul de dezamăgit. ColorOS cu pachetul de pictograme Coca-Cola nu arată foarte bine, iar în cazul multor dintre pictograme nu este destul de clar ce aplicație ar trebui să descrie, fără să citești și numele. Unele sunt OK, dar majoritatea nu sunt. Iar sunetele dedicate pentru tonuri de apel, notificări sau mesaje sunt puține la număr și destul de generice.

Sunetul capacului de sticlă de Coca-Cola pare cumva cam înfundat. Probabil că un sunet mai degrabă extras dintr-o reclamă ar fi fost ceva mai plăcut. Acest sunet este folosit și pentru camera foto.

Realme 10 Pro Coca Cola icons

Camera foto

Și că tot a venit vorba despre camera foto, aceasta este una care nu își depășește limitele de telefon mid-range. Avem de a face cu un senzor de 108 megapixeli, ceva ce Realme oferă de câțiva ani deja pe telefoanele sale de buget, alături de o cameră de adâncime. Practic avem de a face cu o singură cameră, care poate realiza și zoom prin crop. Rezultatele sunt doar OK. Se simte că avem de a face cu un procesor limitat în capabilitățile de procesare foto și că acesta nu este un telefon concentrat pe fotografie.

Realme 10 Pro Coca Cola camera detail

Ziua, imaginile sunt decente și chiar și zoom-ul pare să fie destul de bun pentru a păstra o mare parte din detalii. Pe timp de noapte există doar posibilitatea de fotografiere la 1x. Din păcate, lipsa stabilizării și procesarea slabă duce la rezultate zgomotoase și cu puține detalii. Aș fi preferat însă, pe timp de zi să am la dispoziție o cameră ultrawide, decât una de adâncime care oricum nu face mai nimic.

Foto zi

Foto noapte

Concluzii

Telefonul Coca-Cola îmi amintește cel mai mult de campania de promovare a băuturii carbogazoase din anii ’90, când brand-ul a oferit premii pager-e. La momentul respectiv toți tinerii își doreau așa ceva, chiar dacă nu erau tocmai cele mai performante dispozitive portabile ale momentului.  În vremurile noastre, nu este clar dacă tinerii mai sunt atât de mari fani Coca-Cola, mai ales când luăm în considerare că atitudinea asupra băuturilor cu zahăr s-a schimbat în ultima perioadă.

Realme 10 Pro Coca Cola back wet 2

Cert este că Realme 10 Pro Coca-Cola Edition este un dispozitiv „de colecție” interesant, și un telefon de medie doar OK, nu tocmai impresionant. Cu siguranță, telefonul Coca-Cola va fi un subiect de discuție cu cei pe care îi întâlnești, iar dacă nu-ți pasă atât de mult de performanță, ci mai degrabă de nivelul de „coolness”, s-ar putea ca telefonul Coca-Cola să atragă chiar mai multe priviri decât cel mai nou iPhone. Singurul lucru dezamăgitor este însă faptul că nu știm când sau dacă va ajunge în România și la ce preț. Reprezentanții Realme din România au spus că încă nu au aceste informații, momentan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult