Realme anunță C55, primul său telefon cu MiniCapsule, clona software de Dynamic Island

03.03.2023
Realme anunță C55, primul său telefon cu MiniCapsule, clona software de Dynamic Island

Realme a confirmat oficial modelul C55, primul său telefon care va fi echipat cu o nouă funcție software numită MiniCapsule. Aceasta este similară în design și funcționalitate cu Dynamic Island de la Apple, în acea zonă de pe ecran urmând a fi afișate diverse notificări de status ale telefonului. Dispozitivul va fi disponibil începând de săptămâna viitoare în câteva regiuni din Asia, și probabil că va fi disponibil și în Europa în viitorul apropiat.

Realme C55 este un mid-range accesibil, cu o funcție software nouă

Noul Realme C55 va fi un model din gama mid-range accesibilă, deci nu va fi echipat cu hardware extrem de performant. La baza configurației sale hardware va sta Helio G88, un chipset nu foarte performant în comparație cu modelele Dimensity de la MediaTek sau Snapdragon 7 de la Qualcomm. Telefonul va fi disponibil în variante cu 6 GB RAM și 128 GB stocare sau 8 GB RAM și 256 GB stocare. Desigur, există și opțiunea de RAM virtual de până la încă 6, respectiv 8 GB, în funcție de modelul ales. Stocarea poate fi extinsă cu carduri microSD.

realme C55 launch

Ecranul va fi un model Full HD cu diagonală mare, de 6,72”, cu panel LCD, cel mai probabil și refresh rate la 90 Hz. Pentru modele din gama accesibilă, orice upgrade peste 60 Hz este probabil binevenit din punctul de vedere al clienților. Cu un acumulator de 5.000 mAh și încărcare SuperVOOC la 33W, telefonul ar trebui să ofere o autonomie de lungă durată, cu încărcare destul de rapidă. Camera de pe spate folosește un senzor principal de 64 megapixeli, pe care l-am tot văzut pe modele din gama de medie.

Noutatea reală este acea MiniCapsule, unde Realme spune că va oferi notificări precum cele legate de încărcarea rapidă, informații despre utilizarea de date, pașii înregistrați în aplicația Health sau distanța parcursă. Unele funcții MiniCapsule vor fi adăugate prin actualizări de software. Pare că Realme doar testează apele cu modelul C55 în raport cu aceste funcții software, în funcție de succesul lor urmând să le adauge și pe alte modele.

Realme C55 se lansează pe 7 martie în Indonezia.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult