Realme GT Neo 5, pregătit cu încărcare rapidă la 240W

10.12.2022
Realme GT Neo 5, pregătit cu încărcare rapidă la 240W

Așteptat și în piața europeană, Realme GT Neo 5 este pregătit în două versiuni, cu încărcare rapidă la 240W și 150W.

Aparent, doar modelul de 150W va ajunge în piețele vestice, Realme dorind să evite orice posibile complicații cu defectarea prematură sau eventuala „combustie spontană” a modelului cu încărcare de 240W.

Potrivi informațiilor livrate de celebra sursă de zvonuri Digital Chat Station, Realme va devansa brandul rival Redmi livrând o versiune comercială a tehnologiei de încărcare la 240W demonstrată recent. Produsul în cauză este versiunea pentru China a vârfului de gamă GT Neo 5, capabil să atingă viteza sus- amintită la folosirea conexiunii USB-C. Asta pentru că, până și autoritățile din China au plafonat la 50W viteza maximă de încărcare în modul wireless, pentru evitarea problemelor legate de „prăjirea” telefoanelor în timp ce sunt lăsate la încărcat pe adaptorul transformat într-o veritabilă plită electrică.

În mod evident, simpla existență a unei versiuni de 150W demonstrează că goana după cea mai mare viteză de încărcare pe USB-C nu este o cursă lipsită de riscuri. Încercând să „optimizeze” pentru ocolirea acestor neajunsuri, Realme plafonează la 4600mAh capacitatea trecută pe etichetă (față de 5000 mAh la modelul 150W). Totodată, producătorul asigură viitorii cumpărători că acumulatorul rezistă la cel puțin 1000 cicluri încărcare/descărcare, până ce capacitatea disponibilă va scădea sub 80% din nivelul trecut în lista cu specificații. Spre comparație, versiunea cu încărcare de 150W a telefonului ar trebui să reziste 1600 cicluri de încărcare/descărcare.

Cu impact mai degrabă psihologic pentru atragerea cumpărătorilor, decât o influență decisivă în ce privește scurtarea timpului de încărcare, puterea maximă de 240W este atinsă doar ca un vârf absolut, susținut timp de câteva secunde și doar dacă sunt întrunite condiții absolut ideale (acumulator la temperatura și nivelul de încărcare potrivit, conexiune perfectă prin cablul USB-C). În realitate, puterea medie livrată este mult mai mică, diferența între „eticheta” de 150W și cea de 240W fiind mult mai mică decât am fi tentați să credem.

Potrivit demonstrației oferite de Oppo cu un telefon-prototip, echipat cu acumulator de 4500mAh, timpul de așteptare pentru încărcare  la 0-100% capacitate este de aproximativ 9 minute. Astfel, chiar și urcând la 10 minute cu acumulatorul de 4600mAh oferit de Realme GT Neo 5, vorbim de o zi de autonomie obținută aproximativ în timpul unei „vizite” la toaletă. În cel mai rău caz, timpul de așteptare ar putea urca spre 20 minute în echiparea cu acumulator de 5000mAh și 150W viteză de încărcare.

Din păcate, pentru lista completă cu specificațiile Realme GT Neo 5 va trebui să așteptăm noi dezvăluiri, actualele zvonuri fiind centrate exclusiv pe progresele făcute la partea de încărcare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult