Oppo sparge recordul de încărcare pe smartphone-uri: de la 0 la 100% în 9 minute la 240W. VIDEO

01.03.2022

Mobile World Congress este de obicei o scenă mare pe care multe dintre companii prezintă noile produse pe care le vom găsi în magazinele de specialitate în perioada imediat următoare. Câteva companii, precum Oppo, profită de această ocazie pentru a prezenta și tehnologii noi, pe care probabil că nu le vom vedea foarte curând pe dispozitive finale. După ce în urmă cu mulți ani, Oppo prezenta în premieră tehnologia de camere cu zoom periscopice la MWC, compania vine acum din nou cu ceva nou: primul telefon cu încărcare la 240W.

Tehnologia Oppo 240W SuperVOOC va fi integrată pe telefoane finale peste câțiva ani

Încărcarea rapidă a smartphone-urilor a evoluat foarte mult în ultimii câțiva ani. De la 10-15W, multe companii au trecut direct la 30-40-60 sau chiar 100W. Astfel, putem spune că problema încărcării telefoanelor a cam fost rezolvată deja. Majoritatea modelelor de top fiind încărcate complet în mai puțin de o oră. Totuși, Oppo crede că este nevoie de încărcare și mai rapidă.

Xiaomi demonstra anul trecut încărcarea la 200W, iar acum vedem că tehnologia disponibilă permite chiar încărcare la 240W. Acest lucru înseamnă că poți încărca complet un telefon cu baterie de 4.500 mAh de la 0 la 100% în mai puțin de 10 minute. De fapt, demonstrația Oppo s-a terminat în fix 9 minute. Totuși, demonstrația nu a fost una „live”, ci preînregistrată, deci probabil că testele au fost realizate în condiții ideale de temperatură.

oppo 240w supervooc

Desigur, compania numește această tehnologie 240W SuperVOOC Flash Charge. Aceasta funcționează prin USB-C la 24V și 10A, iar curentul este transmis prin trei „pompe” separate. Am mai văzut un sistem asemănător, cu două „pompe” de curent pe modelele care încarcă la peste 60W, care folosesc două magistrale de curent pentru a alimenta două celule în paralel. Oppo spune că a dezvoltat un cip dedicat pentru controlul precis al voltajului, pentru a asigura viteză și siguranță în utilizare. Acesta folosește și 13 senzori de temperatură pentru a evita supraîncălzirea.

Desigur, telefoanele cu încărcare la 240W sunt la distanță de câțiva ani, însă Oppo a prezentat și 150W SuperVOOC, care ar trebui să ajungă pe telefoanele companiei mai repede. Momentan, noul flagship Oppo, Find X5 Pro, oferă încărcare rapidă la 80W.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult