Realme GT2 Pro, alternativa Galaxy S22 cu preț sub 600 dolari, a fost prezentată oficial

05.01.2022
Realme GT2 Pro, alternativa Galaxy S22 cu preț sub 600 dolari, a fost prezentată oficial

Realme GT2 Pro vine cu un pachet de dotări cu adevărat impresionant, singurul inconvenient rămânând acela că telefonul nu este disponibil și în piețele europene, deocamdată.

Producătorul Realme a anunțat pe 4 ianuarie noua serie flagship Realme GT2, în cadrul unui eveniment adresat exclusiv publicului chinez. Noua serie smartphone are și o verisune mai puțin costisitoare, bazată pe Snapdragon 888.

Încercând să „dribleze” aspectul reducerii de costuri, Realme prezintă telefonul care renunță la construcția din sticlă și metal ca fiind confecționat dintr-un polimer cu origine biologică, în esență plastic, dar mai ușor reciclabil. De asemenea, ambalajul produsului este de asemenea reciclabil.

Lăsând la o parte expresiile de marketing folosite pentru a distrage atenția de la economia făcută la partea de materiale, Realme GT2 Pro nu este deloc o soluție de compromis, dacă luăm în considerare doar specificațiile tehnice. Astfel, telefonul vine echipat cu puternicul chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 pe 4 nm , ajutat cu până la 12 GB de RAM LPDDR5 și 512 GB de stocare UFS 3.1. Ecranul cu diagonală 6.7 inch este de tip AMOLED, cu rezoluție 2K și tehnologie LTPO 2.0. Optimizând consumul bateriei, Realme a implementat tehnologie de refresh adaptiv, ajustabilă automat între 1-120 Hz. Totodată, producătorul a selectat un ecran plat, mai potrivit pentru vizionarea de filme și ușor de protejat prin aplicarea unei folii din sticlă.

Realme GT2

Configurația foto este de tip triple-camera, cu senzor principal Sony IMX766 de 50MP, asistat cu tehnologie de autofocus bazată pe schimbarea de fază și stabilizare OIS de tip omnidirecțional cu all-pixel. Oferta este completată cu o cameră ultra-wide de 50MP (lentile cu deschidere la 150°) și o cameră cu micro-lentile, capabilă de zoom până la valoarea 40X (optic+digital). Camera frontală este cu rezoluție 32MP.

Realme GT2 Pro vine echipat cu difuzoare stereo și acumulator de 5000mAh, capabil de încărcare rapidă la 65W prin USB-C.

Și ai accesibil, modelul Realme GT2 (non-Pro) vine echipat cu chipsetul Snapdragon 888, ecran AMOLED FHD+ cu rată de refresh la 120Hz, același senzor principal Sony IMX766 de 50MP pe camera principală, acumulator de 5000mAh și încărcare rapidă de 65W.

Realme GT2 Pro apare în oferta magazinelor cu livrare din China la prețul de 580 dolari, respectiv 410 dolari pentru versiunea non-Pro. Momentan, nu există informații privind disponibilitatea acestui produs și în piețele vestice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult