RECOMANDARE: Smartphone-uri mid-range performante, cu preţ de 1.000 de lei sau mai mic, pe care le poţi face cadou celor dragi

11.12.2017
RECOMANDARE: Smartphone-uri mid-range performante, cu preţ de 1.000 de lei sau mai mic, pe care le poţi face cadou celor dragi

Un cadou cu care nu prea ai cum să dai greş în perioada Crăciunului este un smartphone. Din proprie experienţă, dar şi din studiile de piaţă recente, ştiu că majoritatea românilor sunt dispuşi să dea în jur de 1.000 de lei pe un telefon nou. Din fericire, pe acest segment de preţ există modele foarte atractive. Vă prezentăm o listă de smartphone-uri care costă 1.000 de lei sau mai puţin în această perioadă. Unele au un preţ semnificativ mai mare, care ajunge şi la 1.500 de lei, dar în aceste zile pot fi găsite la reducere.

Iată modelele pe care le recomand în acest moment celor care au un buget maxim de 1.000 de lei:

Huawei P10 Lite – cel mai mic preţ actual, în magazinele online*: 999 de lei

Fratele mai mic al modelului vârf de gamă Huawei P10 este şi el un smartphone impresionant pe segmentul lui de preţ. Huawei P10 Lite vine cu sistem de operare Android 7.0, ecran Full HD de calitate, 3 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 32 GB. Designul, bazat pe sticlă şi metal, este premium. Mai mult, chipset-ul octa-core Kirin 658 de care dispune îi asigură performanţe foarte bune, iar, în opinia mea, Huawei oferă una dintre cele mai bune versiuni modificate de Android de pe piaţă. Mai mult, potrivit zvonurilor, modelul va primi actualizarea Android 8.0 Oreo. 

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) – cel mai mic preţ actual: 999 de lei

ASUS a „mobilat” dintotdeauna mai bine decât concurenţa smartphone-urile sale mid-range. Acestea vin cu caracteristici tehnice suplimentare comparativ cu modelele cu preţ similar de la concurenţii mai mari. ZenFone 4 Max include un element foarte atractiv. Este vorba despre camera duală, care le permite utilizatorilor să obţină fotografii deosebite, cu efecte suplimentare. Terminalul dispune şi de capacitate de stocare decentă, de 32 GB, 3 GB memorie RAM şi acumulator generos, de 5.000 mAh. Nu impresionează, însă, chipset-ul, care este Snapdragon 430.

Nokia 6 – cel mai mic preţ actual, în magazinele online: 974 de lei

Dacă doreşti un mid-range elegant, care rulează Android curat şi care primeşte repede cele mai noi actualizări software (va primi Android 8.0 Oreo), atunci Nokia 6 este alegerea potrivită. Terminalul are o cameră decentă cu senzor de 16 MP, ecran Full HD cu diagonala de 5,5 inci, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32 GB şi baterie de 3.000 mAh. La fel ca şi ZenFone 4 Max, însă, Nokia 6 foloseşte un chipset nu foarte „agil” – Snapdragon 430. 

Samsung Galaxy J5 (2017) – cel mai mic preţ actual, în magazinele online: 868 de lei

Terminalele Galaxy J5 sunt cele mai populare modele Samsung în Europa. Motivul este destul de simplu: sunt telefoane cu un raport calitate preţ foarte bun şi vin de la o marcă de încredere. Galaxy J5 (2017) are un design de excepţie, o cameră mai mult decât decentă şi un ecran HD (720p) Super AMOLED „arătos”. Spre deosebire de alte modele prezentate, acesta are memorie RAM de doar 2 GB şi capacitate de stocare internă de 16 GB. Însă preţul lui este mai mic decât cel al altor modele din listă. Cred, totuşi, că dintre toate telefoanele prezentate acesta are cel mai reuşit design. Ştiu, însă, că „frumuseţea este în ochii privitorului”.

Dacă sunteţi dispuşi să daţi 100 de lei în plus peste limita de 1.000 de lei şi nu vă deranjează un ecran mai mare, vă puteţi uita şi la modelul Galaxy J7 (2017). Acesta are memorie RAM de 3 GB, ecran Full HD de 5,5 inci şi baterie de 3.600 mAh. 

Xiaomi Redmi Note 4X – cel mai mic preţ actual, în magazinele online: 757 lei

„Apple din China”, cum mai este numită compania Xiaomi, are în portofoliu unele dintre cele mai impresionante smartphone-uri cu preţ accesibil. Dacă sunteţi fani ai ecranelor mari, acesta este un phablet mid-range excelent, care vine cu caracteristici tehnice bune: display Full HD de 5,5 inci, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32 GB, acumulator de 4.100 mAh şi cameră de 13 MP. Modelul este livrat cu Android 6.0 şi primeşte Android 7.0, dar nu este pe lista terminalelor Xiaomi care vor fi actualizate la Oreo.  

Menţiune specială: HTC U11 Life

Acest model, ajuns de curând în magazinele din România, costă semnificativ mai mult de 1.000 de lei în acest moment (aproximativ 1.600 de lei la operatorii telecom), dar este un mid-range premium foarte atractiv. Este posibil, însă, ca în curând să fie disponibil şi el la un preţ apropiat de nivelul stabilit de noi pentru articol, aşa că merită pus în „wishlist”. U11 Life rulează Android One Oreo curat, are ecran Full HD, 3 GB memorie RAM, stocare internă de 32 GB  şi (lucruri mai rare pe un mid-range, fie el şi premium) dispune de Bluetooth 5.0 şi rezistenţă la praf şi apă (certificare IP67). 

Dacă ar fi să recomand unul dintre aceste modele, aş merge pe varianta Huawei P10 Lite, deoarece este cel mai echilibrat. Vine cu chipset capabil (octa-core Kirin 658), ecran Full HD (1.080p), 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă decentă şi o cameră foarte bună pentru un mid-range. Totuşi, dacă HTC U11 Life ar fi avut un preţ apropiat, mi-ar fi fost greu să me decid ce model să recomand dintre acestea două.

*Unele modele au preţuri chiar şi mai mici în unele magazine, dar nu cunosc retailerii respectivi aşa că nu am încredere să recomand achiziţia de la ei. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult