Redmi 10 primește imagini, specificații și preț neoficial

09.08.2021
Redmi 10 primește imagini, specificații și preț neoficial

Redmi 10 este următorul telefon Xiaomi cu preț de buget, semnificativ îmbunătățit comparat cu actualul model Redmi 9. Călcând pe urmele unuia dintre cele mai bine vândute telefoane Xiaomi din 2020, Redmi 10 plusează cu un ecran de 90Hz, cameră foto principală de 50MP și un chipset de generație nouă.

Apărut cu tot cu imagini de prezentare în catalogul unui magazin online din Singapore, Redmi 10 vine echipat cu chipsetul Helio G88, anunțat de producătorul MediaTek în urmă cu doar o lună. Acesta include un CPU octa-core format din două nuclee Cortex A75 de înaltă performanță și alte șase nuclee Cortex A55. Unitatea GPU, din seria Mali-G52 MC2, ar trebui să aducă un spor de performanță sesizabil ți în jocurile de Android. Totuși, la prețul de aproximativ 159 euro pentru versiunea cu 6GB/128GB memorie, respectiv 139 euro pentru modelul de bază, nu putem avea pretenții și pentru conectivitate 5G.

redmi 10

Ecranul cu diagonală 6.53 inch este în continuare de tip LCD, însă rezoluția FHD+ este afișată acum folosind rată de refresh la 90Hz, cu efecte majore aspra clarității imaginii și viteza percepută a telefonului.

Per total, designul carcasei este ceva mai premium decât la modelul anterior, chiar dacă înălțimea și dimensiunea ornamentului aplicat pentru camera principală nu se reflectă și în specificațiile acesteia. Astfel, în locul soluției de 100MP întâlnită la frățiorul mai mare Mi 10T, avem un senzor de 50MP din gama de buget a producătorului Samsung. Totuși, comparat soluției de 13MP regăsită pe modelul Redmi 9, putem vorbi despre un salt major în materie de rezoluție, de exploatat sub condiții favorabile de iluminare. Cu rol mai degrabă de umplutură, mai găsim o cameră ultra-wide de 8MP și doi senzori a câte 2MP fiecare, deservind funcția macro și aplicarea efectelor de profunzime.

Xiaomi ar putea livra noul Redmi 10 în trei variante de echipare: 3GB/64GB, 4GB/64GB și 6GB/128GB. Toate vin cu acumulator de 5000mAh și încărcare rapidă de 18W (prin USB-C).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult