Xiaomi aduce oficial Redmi 9 în România – preț și specificații

02.07.2020
Xiaomi aduce oficial Redmi 9 în România - preț și specificații

Xiaomi a anunțat astăzi lansarea Redmi 9 în România, noul smartphone cu preț accesibil aducând îmbunătățiri majore față de predecesorul său.

Astfel, Redmi 9 vine cu o cameră foto quad, asistată cu tehnologie AI, ecran FHD+ de 6.53’’ cu decupaj tip „picătură” în dreptul camerei frontale și o configurație cu performanțe competitive.

Acesta este primul smartphone Redmi livrat cu sistem quad-camera, oferind funcție de captură standard, wide-angle, macro și DoF. În plus, aplicația de captură oferă funcții avansate de procesare a imaginii precum caleidoscop și palm shutter, ajutând utilizatorii să-și exerseze creativitatea.

Principalul atu pentru Xiaomi Redmi 9 este însă ecranul FHD+ cu suprafață generoasă, oferind calitate a imaginii de invidiat pentru un telefon entry-level. Acesta dispune de protecție Gorilla Glass 3, împotriva zgârieturilor superficiale cauzate de utilizarea de zi-cu-zi.

Sub capotă, telefonul adăpostește o configurație bazată e chipsetul MediaTek Helio G80, optimizat pentru gaming pe Android. Acesta vine susținut cu 3GB sau 4GB memorie RAM (în funcție de model) și un acumulator de 5020 mAh. Redmi 9 suportă încărcare rapidă de 18W, fiind nevoie de puțin peste 2 ore pentru sarcină completă, sau mai puțin dacă ne încadrăm în intervalul ideal de 0-80% recomandat pentru încărcare rapidă.

Lista dotărilor este completată cu senzor de amprente la partea din spate, conectivitate NFC, ieșire jack 3.5mm pentru căști, dual SIM + slot microSD suplimentar și transmițător infraroșu pentru funcția de telecomandă.

Xiaomi oferă noul model în trei variante de culoare: Carbon Grey, Ocean Green și Sunset Purple. Telefonul rulează MIUI 11 bazat pe Android 10.

Cât costă noul Redmi 9

Redmi 9 este disponibil la un preț recomandat de 699 lei pentru varianta de 3GB+32GB iar opțiunea de 4GB+64GB vine cu prețul de 749 lei. Produsul va beneficia de o reducere de 50 lei la lansare putând fi achiziționat la prețul recomandat de 649 lei (3GB+32GB) si 699 lei (4GB+64GB).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult