Xiaomi va lansa Redmi 10X, primul telefon dual SIM cu suport 5G pe ambele cartele

22.05.2020
Xiaomi va lansa Redmi 10X, primul telefon dual SIM cu suport 5G pe ambele cartele

Redmi 10X va fi primul telefon Xiaomi cu dual SIM și suport dual standby în modul 5G, permițând ambelor cartele SIM să fie conectate la rețele 5G. Telefonul bazat pe chipsetul MediaTek Dimensity 820 va fi unul dintre cele mai accesibile modele 5G de pe piață.

Așteptat să fie dezvăluit pentru piețele asiatice în data de 26 mai, Redmi 10X ar putea ajunge și în magazinele europene la o dată ulterioară.

Cu preț neprecizat, telefonul vine echipat cu display AMOLED și include funcționalitatea Always On, ambele fiind caracteristici de obicei rezervate produselor din gama superioară de prețuri.

Fără a intra prea mult în detalii de ordin tehnic, Xiaomi pune accent pe avantajele noii interfețe MIUI 12, demonstrând câteva dintre opțiunile pentru personalizare în cadrul unui teaser video oficial.

Cât despre noul chipset MediaTek Dimensity 820, acesta este promis cu performanțe aproape la nivelul unui flagship și tehnologii avansate pentru conectivitate. Afirmația este susținută cu scorul de peste 400.000 puncte obținut în benchamark-ul AnTuTu, substanțial crescut față de predecesorul Dimensity 800. Deși este sesizabilă și testele single-core, creșterea de performanță se face simțită mai ales la rularea aplicațiilor care folosesc multiprocesare (ex. jocuri de Android), patru dintre cele opt nuclee ale chip-ului Dimensity 820 atingând frecvența de 2.6GHz

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult