Redmi Note 11T, alternativa low-cost pentru Xiaomi 11T, prezentată oficial

30.11.2021
Redmi Note 11T, alternativa low-cost pentru Xiaomi 11T, prezentată oficial

Dezvăluit inițial pentru piața din India, Redmi Note 11T este succesor pentru modelul Note 10T 5G de anul trecut, un telefon cu specificații comparabile modelului Redmi Note 11 lansat în urmă cu o lună, dar mai ieftin.

Derivat din modelul Xiaomi 11T, care la rândul său este o versiune mai puțin costisitoare a vârfului de gamă Xiaomi 11, Redmi Note 11T nu încearcă să impresioneze cu tehnologii de ultimă generație, sau performanțe stelare, scopul său fiind acela de a oferi fanilor Xiaomi cu buget mai puțin permisiv (foarte numeroși) o soluție accesibilă și rezonabil dotată măcar în privința specificațiilor esențiale.

Dezvăluit pentru piața din India, Redmi Note 11T 5G vine cu ecran IPS LCD de 6.6 inch, suportând rată de refresh la 90Hz. Telefonul substituie decupajul tip „picătură” cu o perforație aplicată central, găzduind o cameră frontală de 16MP.

Platforma hardware are la bază chipsetul MediaTek Dimensity 810 5G, o soluție cu performanțe nu tocmai stelare, dar în general suficiente pentru utilizare normală. În funcție de buget, telefonul poate fi achiziționat cu 6GB sau 8GB memorie RAM, respectiv 64GB sau 128GB memorie internă.

Camera principală are ca element central un modul foto de 50MP, secondat de o cameră ultra-wide de 8MP.

Redmi Note 11T specifications

Acumulatorul de 5000mAh suportă încărcare rapidă de 33W prin USB-C, aceeași viteză întâlnită și pe modelul mult mai costisitor Xiaomi Mi 10T Pro, de anul trecut.

Pe cale de dispariție, conectorul pentru căști de tip jack 3.5mm încă este prezent pe carcasa lui Note 11T.

Xiaomi oferă noul Redmi Note 11T în versiuni de culoare Stardust White, Aquamarine Blue și Matte Black, la prețuri începând cu 226 dolari pentru modelul cu 6GB RAM, ajungând la 240 dolari pentru echiparea te top cu 8GB/128GB memorie. Din păcate, producătorul chinez nu oferă un calendar de lansare pentru piețele occidentale, deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult