Redmi Note 12 Pro+ ar putea fi primul telefon Redmi cu ecran curbat

24.10.2022
Redmi Note 12 Pro+ ar putea fi primul telefon Redmi cu ecran curbat

Cu versiunile flagship, Xiaomi 12T și Xiaomi 12T Pro, deja lansate, este doar o chestiune de timp până ce vom vedea și alternativele de buget Redmi Note 12, Pro+ venind până și cu ecran curbat.

Faptul că ecranele cu margini curbate nu mai sunt considerate „la modă” începe să se vadă în alegerile făcute de producătorii smartphone care încep să le folosească cu dispozitive din gama mid-range, chiar în timp ce renunță la ele pentru telefoanele din gama flagship.

Un prim argument împotriva acestui tip de ecran ar fi că marginile trecute peste zona rezervată în mod normal ramei laterale sunt foarte expuse la lovituri, telefoanele cu ecran curbat ajungând mai des la centrele de service pentru reparații nu tocmai ieftine. Al doilea argument ar fi că aspectul imaginii afișată peste marginile curbate are de suferit, ceea ce nu e de dorit la un telefon premium. În fine, ecranele cu margini cubate sunt mai problematice în ce privește aplicarea foliilor de protecție, aspect compensat prin folosirea unor carcase de protecție costisitoare și deseori inestetice.

Vestea bună este că Redmi Note 12 Pro+ ar putea veni cu un ecran OLED dezvoltat inițial pentru telefoane-flagsip, livrând o calitate a imaginii simțitor mai bună decât am fi așteptat până acum de la telefoane din gama de buget a producătorului Xiaomi.

Cât despre restul specificațiilor tehnice, s-ar părea că Xiaomi a rezervat chipsetul Dimensity 1080 pentru primele două modele Redmi Note 12, livrând performanțe considerabil mai bune decât actuala soluție Dimensity 920. Rămâne de văzut dacă rețeta va fi păstrată și pentru modelul Pro+, sau Xiaomi va prefera un chipset cu mai bună reputație, cum ar fi una dintre soluțiile Qualcomm pentru gama mid-range.

O altă dotare neconfirmată, dar așteptată de la primul telefon Redmi cu ecran curbat, ar fi camera foto de 200MP. Însă aceasta ar fi mai mult o bifă pe lista cu specificații, decât un avantaj real pentru calitatea imaginii.

Nu este clar dacă se va aplica și versiunii ”globale” a telefonului, însă Redmi Note 12 Pro+ a fost certificat pentru piața din China cu suport pentru încărcare rapidă la 210W prin USB-C, aceasta părând să fie și dotarea „cap de afiș” pe lista specificațiilor. Aproape sigur este că, și pe versiunea pentru China a telefonului, puterea de încărcare la 210W va veni sub forma unei setări debifate în mod implicit, Xiaomi lăsând utilizatorii să decidă dacă vor să experimenteze sau nu cu această capabilitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult