Redmi Note 12 Turbo ar putea fi primul telefon cu Snapdragon 7+ Gen 2. Rezultate Geekbench

23.03.2023
Redmi Note 12 Turbo ar putea fi primul telefon cu Snapdragon 7+ Gen 2. Rezultate Geekbench

Anunțat în urmă cu doar o săptămână, Snapdragon 7+ Gen 2 cu siguranță impresionează prin performanțele afișate, iar Redmi Note 12 Turbo ar putea fi primul telefon bazat pe acesta.

Qualcomm a anunțat în China noul său chipset mid-range, Snapdragon 7+ Gen 2, un procesor care deși este încadrat în categoria de medie, promite un nivel de performanță comparabil unor flagship-uri cu numai 1-2 generații în urmă. Asta pentru că atât configurația internă, cât și cipul grafic sunt semnificativ îmbunătățite chiar și față de Snapdragon 7 Gen 1 de anul trecut. Rămânând tot în regiunea Asiei, descoperim acum și, probabil, primul telefon cu SD7+ Gen2, Redmi Note 12 Turbo.

Deja lansată pentru piața europeană într-o echipare Pro mult mai „cuminte, bazată pe Dimensity 1080, seria Redmi Note 12 pare că va avea și o versiune Turbo bazată pe cel mai nou chipset Qualcomm. Vestea proastă ar fi că, cel mai probabil, Note 12 Turbo nu va fi vândut în afara magazinelor din China, pentru care tocmai ce a fost certificat cu autoritățile locale TENAA, MIIT și CCC.

Însă ne alegem măcar cu teste Geekbench 5 care vin să confirme performanțele Snapdragon 7+ Gen 2, scorurile de 1213 și 3975 puncte lăsând mult în urmă orice chipset lansată până acum pentru telefoane mid-range. Astfel, măcar în privința puterii de procesare, cei mai apropiați rivali pentru Redmi Note 12 Turbo ar fi telefoane-flagship cu Snaopdragon 888, până la Snapdragon 8 Gen 1.

Deși are la bază o platformă hardware lansată în a doua jumătate a anului trecut, Note 12 Turbo vine cu cea mai recentă versiune de Android 13, în adaptare MIUI. Configurația include și 12GB memorie RAM, rămânând de văzut dacă echiparea Turbo va fi oferită și cu echipări inferioare de memorie.

Potrivit listei neoficiale cu specificații Redmi Note 12 Turbo vine cu ecran OLED de 6.67 inch, suportând rezoluție FHD+ și rată de refresh la 120Hz. Configurația foto are ca element central camera principală de 50MP, secondată de o cameră ultrawide de 8MP și cameră macro de 2MP. Necesarul de energie este acoperit cu un acumulator de 5000mAh, suportând încărcare rapidă la 67W, prin USB-C.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult