Redmi Note 7S, lansat oficial

20.05.2019
Redmi Note 7S, lansat oficial

Xiaomi a dezvăluit cel mai performant smartphone din gama Redmi, adresat segmentului de buget. Redmi Note 7S vine echipat cu o cameră foto de 48MP şi preţ începând de la 158 dolari în magazinele asiatice.

Adresat pieţei din India, Redmi Note 7S oferă o alternativă cu dotări superioare pentru originalul Redmi Note 7 lansat în urmă cu numai două luni.

Redmi Note 7S pune la dispoziţie un ecran FHD+ cu diagonală de 6.3 inch şi cameră frontală de 13MP, ambele protejate sub un scut Gorilla Glass 5. Acelaşi tratament este aplicat şi pentru spatele carcasei, în timp ce rama laterală foloseşte o construcţie din aluminiu mai rezistentă la căzături.

Configuraţia are la bază chipset-ul Snapdragon 660, o soluţie cu performanţe de nivel mediu furnizată de producătorul Qualcomm. Acesta include un procesor octa-core la 2.2 GHz. În funcţie de buget, cumpărătorii pot opta pentru varianta cu 3GB RAM/32GB stocare a lui Note 7S, sau 4GB/64GB. În ambele variante, putem suplimenta mai târziu spaţiul de stocare adăugând un card microSD.

Principalul element de atracţie, camera foto principală cuplează un senzor optic de 48MP cu lentile având deschidere f/1.8, maximizând cantitatea de lumină disponibilă. Chiar şi aşa, pentru poze de calitate în condiţii de lumină slabă va trebui să ne mulţumim cu rezoluţia de 12MP, procesorul de imagine combinând câtre patru pixeli adiacenţi pentru reducerea nivelului de zgomot. Al doilea senzor de 5MP cu lentile f/2.8 este de ajutor pentru obţinerea de poze pe timp de noapte, aplicaţia de captură combinând mai multe expuneri făcute în succesiune rapidă, generând o poză HDR mai bine detaliată.

Toate acestea sunt susţinute cu un acumulator de 4000 mAh, suportând tehnologia Quick Charge 4.0 (putere de până la 18W). Din păcate, pachetul cu accesorii include doar un adaptor AC de 10W, semnificativ mai lent.

Lista dotărilor este completată cu un transmiţător infraroşu şi aplicaţie pentru telecomandă, ieşire pentru căşti de tip jack 3.5 mm şi tratament nano-coating pentru carcasă, menit să tină departe zgârieturile superficiale şi să uşureze curăţarea urmelor de transpiraţie de pe suprafeţele din sticlă.

Redmi Note 7S este livrat cu sistemul Android 9.0, în adaptare MIUI 10 personalizată de Xiaomi. Versiunile de culoare sunt Onyx Black, Sapphire Blue şi Ruby Red. Din păcate, preţul şi disponibilitatea acestui model pentru piaţa europeană nu sunt cunoscute, deocamdată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult