Retras oficial, Galaxy Note 7 încă are mai mulţi utilizatori decât LG V20, HTC Bolt şi OnePlus 3T combinat

21.12.2016
Retras oficial, Galaxy Note 7 încă are mai mulţi utilizatori decât LG V20, HTC Bolt şi OnePlus 3T combinat

Subiect principal pentru un imens scandal care părea să compromită iremediabil imaginea gigantului Samsung, Galaxy Note 7 este păstrat cu încăpăţânare de un număr considerabil de utilizatori, neimpresionaţi de potenţialul acestuia pentru incendiere spontană.

Rechemat pentru probleme la acumulator, repus în vânzare şi apoi retras definitiv după ce noi cazuri de incendiere au intrat în atenţia opiniei publice, Galaxy Note 7 este tratat ca un potenţial pericol la adresa utilizatorilor şi celor din jur, fiind interzis la bordul avioanelor, precum şi în alte locaţii publice.

Cu toate acestea, o parte dintre cei care au apucat să achiziţioneze un exemplar Galaxy Note 7 încă ezită să renunţe la smartphone-ul preferat, ignorând toate avertismentele şi ofertele avantajoase propuse de Samsung la achiziţionarea unui alt smartphone din seria Galaxy.

Sperând să prevină noi incidente nedorite, Samsung a început distribuirea de actualizări firmware menite să oprească până şi funcţionalitatea de bază a dispozitivelor Note7 rămase în circulaţie, cum ar fi conectivitatea Wi-Fi şi accesul la reţele de date mobile. Limitările introduse deja pentru dispozitivele vândute în Canada, Noua Zeelandă şi Australia vor fi extinse anul viitor şi în Europa, incluzând şi limitarea încărcării bateriei la 30% din capacitatea normală. În schimb, o actualizare livrată chiar din această lună pe teritoriul Statelor Unite dezactivează complet funcţia de încărcare a bateriei, dispozitivele Note7 încă nereturnate devenind astfel inutilizabile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult