Rezistența Samsung Z Flip 5, testată cu rezultate surprinzătoare

29.08.2023
Rezistența Samsung Z Flip 5, testată cu rezultate surprinzătoare

În timp ce Galaxy Fold 5 atrage probabil cele mai multe priviri, alternativa Z Flip 5 pliabilul pe care majoritatea fanilor Samsung vor alege să-l achiziționeze, atrași de prețul ceva mai accesibil.

Practic și elegant, Samsung Z Flip 5 cu siguranță este cel mai rafinat și durabil pliabil flip-phone de pe piață, după ce rivalul Motorola Razr Plus și-a arătat slăbiciunile într-un test de anduranță similar celui de mai jos.

Dacă la începuturi, primele modele de telefoane pliabile tindeau să cedeze în zona balamalei ecranului, noile generații de telefoane au o construcție mult mai robustă. Iar noul model Samsung este un astfel de exemplu, testele de durabilitate întreprinse pe canalul YouTube JerryRigEverything relevând o construcție solidă, balamaua flexând fără zgomote alarmante atunci când este forțată în direcția greșită, ambele ecrane rămânând în stare de funcționare.

În timp ce testele care au vizat Motorola Razr Plus au evidențiat o vulnerabilitate complet neașteptată, experimentele cu Z Flip 5 s-au dovedit mai degrabă plictisitoare, probând încă o dată maturitatea designului îndelung perfecționat de inginerii Samsung.

La fel ca alte telefoane pliabile, doar ecranul exterior este protejat cu sticlă Gorilla Glass 5, cel intern putând fi zgâriat/deteriorat chiar și la o apăsare mai fermă cu unghia.

Aparent, protecția împotriva prafului funcționează suficient de bine, iar rating-ul IPX8 ar trebui să ofere ceva siguranță și la contactul accidental cu apa sau umezeală. Cu toate acestea, ecranul interior foarte vulnerabil la zgârieturi nu recomandă acest telefon drept accesoriu de luat la plajă, particulele de nisip prinse între jumătățile pliate lăsând cu siguranță „amintiri” permanente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult