Riddley Scott, regizorul Alien și Gladiator, a realizat un scurt metraj cu un Galaxy S23 Ultra. VIDEO

07.02.2023

Un nou flagship Samsung vine alături de un nou scurt metraj filmat cu telefonul. De data aceasta a venit rândul celebrului regizor Riddley Scott alături de directorul de imagine Flavio Labiano, care au folosit un Galaxy S23 Ultra să filmeze Behold, un film de artă de aproximativ patru minute. Totul a fost filmat pe telefon, dar, așa cum era de așteptat, acesta a fost ajutat și de câteva accesorii profesionale.

Galaxy S23 este destul de bun pentru a filma scurt metraje, spune unul dintre cei mai mari regizori de la Hollywood

Behold spune o poveste simplă și destul de abstractă. Nu ne putem aștepta la un scenariu de film de Oscar, așa cum au fost alte creații ale lui Scott. Totuși, acesta include toate tipurile de scene pe care le vezi la un film autentic, filmat cu camere profesionale. Putem vedea peisaje, secvențe de acțiune și prim-plan-uri, toate filmate cu cele patru camere de pe Galaxy S23 Ultra. Desigur, cei care știu la ce să se uite, vor putea identifica imediat detaliile care dau de gol faptul că avem de a face cu materiale înregistrate pe telefon, însă, în ansamblu, cu editare profesională și puține ajutări de culoare, filmul are o caracteristică artistică în stilul vizual, care amintește, în special de filme cu buget redus.

Iar asta nu este tocmai o critică la adresa lui Galaxy S23 Ultra. Se pare că telefonul s-a descurcat onorabil chiar și în condiții de iluminare nu tocmai grozave. Desigur, se vede în clipul „making of” că au fost folosite obiective adaptate, filtre ND și stabilizatoare de imagine, iar Scott și Labiano laudă telefonul pentru versatilitatea oferită și calitatea imaginii peste așteptări.

Desigur, acesta a fost un proiect contractat de Samsung, deci erau slabe șanse să nu auzim laude la adresa telefonului. Totuși, rezultatele vorbesc de la sine și, deși nu este vreo capodoperă cinematografică, Behold reușește să demonstreze că dacă tot ce ai pentru a filma un film, un documentar independent sau un videoclip este un telefon de 1.300 de euro, rezultatele nu sunt tocmai slabe și, cu puțină editare, poate ieși un material finit peste așteptări, fără să folosești echipament profesional semnificativ mai scump.

Sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult