RIM a dezvăluit BlackBerry 10

02.05.2012
RIM a dezvăluit BlackBerry 10

RIM a dezvăluit astăzi BlackBerry 10, compania profitând de evenimentul BlackBerry World pentru a prezenta în detaliu noua platformă pentru telefoane mobile.

RIM a dezvăluit BlackBerry 10

În această versiune, RIM pune accentul pe lucrul cu gesturi rapide, aplicate pe interfaţa touch, permiţând utilizatorilor să deruleze rapid între aplicaţii, în documente şi notificări. În demonstraţia live susţinută în cadrul evenimentului, sistemul pare să funcţioneze foarte bune, permiţând lucrul rapid şi eficient cu telefonul mobil.

RIM a dezvăluit BlackBerry 10

RIM nu ratat ocazia de a reaminti publicului despre reputaţia bună pe care o au produsele sale când vine vorba de tastarea rapidă a documentelor şi mesajelor text. În general, telefoanele din seria Black Berry Bold sunt considerate un etalon de performanţă pentru terminalele echipate cu tastatură fizică, dar, începând cu BlackBerry 10 ecranele touch sunt cuvântul de ordine. Astfel, oficialii companiei au insistat asupra optimizărilor aduse algoritmilor responsabili de creşterea acurateţii tastaturi virtuale, sistemul creat fiind capabil să înveţe tiparul de folosire al utilizatorului, corectând în mod automat greşelile cele mai comune.

Simbolurile sunt accesate folosind gesturi aplicate prin interfaţa touch, dar elementul de atracţie este o nouă tehnologie ce permite selectarea rapidă cuvintelor oferite ca sugestii la tastare, folosind gesturi swipe. În caz ideal, sistemul poate fi folosit pentru a compune rapid propoziţii întregi, fără a fi necesar să tastăm cuvintele literă cu literă.

Şi aplicaţia pentru camera foto a primit îmbunătăţiri importante. Pentru a obţine o poză este de ajuns să atingem oriunde ecranul, după care putem apela funcţia timeline tool pentru a derula înainte sau înapoi într-o listă de instantanee obţinute înainte, sau imediat după ce am declanşat obturatorul. Astfel, putem rectifica pozele în care subiecţii fotografiaţi au clipit, sau nu am surprins exact momentul pe care doream să-l imortalizăm.

Conform CEO-ului Thorsten Heins, platforma Black Berry 10 este în lucru de mai bine de un an şi jumătate, iar lista noutăţilor interesante nu se opreşte aici. Dacă totul decurge conform planurilor, primele produse bazate pe Black Berry 10 vor ajunge pe rafturile magazinelor în decursul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult