ROG Phone 5: ASUS pregătește primul telefon cu 18 GB memorie RAM

02.03.2021
ROG Phone 5: ASUS pregătește primul telefon cu 18 GB memorie RAM

Seria de smartphone-uri ROG Phone de la ASUS a împins în ultimii câțiva ani limitele hardware-ului de mobil și a venit în fiecare an cu modele din ce în ce mai puternice, uneori acoperind granițele dintre computere și telefoane mobile. Cu lansarea ROG Phone 5 însă, ASUS ar putea întrece chiar și multe dintre PC-urile din piață, trecând de pragul psihologic de 16 GB memorie RAM pentru cea mai bine dotată variantă de ROG Phone 5.

ROG Phone 5 ar putea fi mai bine dotat decât multePC-uri

În următoarele câteva săptămâni, ASUS va prezenta ROG Phone 5. Chiar dacă poartă acest nume, acesta este însă doar al patrulea model de smartphone al acestei serii. Tradiția chinezească spune că numărul 4 aduce ghinion, așa că multe companii din Asia preferă să evite să includă în numele produsele lor acest număr. Am văzut asta și cu multe modele de smartphone-uri de la companii chinezești, inclusiv OnePlus sărind peste OnePlus 4, iar acum vedem asta și de la o companie taiwaneză.

ROG Phone 5 va fi însă cel mai probabil primul smartphone echipat cu 18 GB memorie RAM. În continuare, majoritatea PC-urilor de gaming high-end, sunt echipate cu doar 16 GB memorie RAM, iar laptop-urile vin de obicei configurate cu 8 sau 16 GB, această cantitate de memorie fiind de ajuns pentru majoritatea activităților obișnuite.

rog phone 5 geekbench

GeekBench listează însă modelul ASUS -I005DB, echipat cu 18 GB memorie RAM și cu un procesor care folosește platforma „lahaina”, adică cea construită pentru chipset-ul Snapdragon 888 de la Qualcomm. Sunt așteptate însă multiple variante de ROG Phone 5, iar acesta pare să fie cel în configurație de top.

Tradițional, ASUS vine cu o variantă standard, cu o configurație mai modestă la capitolul RAM și stocare, care rămâne de obicei în China sub forma versiunii „Tencent”, alături de o configurație medie, de bază pentru piața din vest. În cele din urmă, varianta de top folosește cele mai scumpe componente, iar în cazul de față vorbim despre 18 GB RAM, cât și despre un ecran OLED pe partea din spate, care înlocuiește LED-urile RGB.

De altfel, ASUS a început de mai multă vreme să înlocuiască LED-urile de pe componentele sale de PC cu display-uri. Sistemele de răcire cu lichid sau sursele ASUS au acum ecrane pe care pot fi afișate clipuri video, logo-uri, informații despre hardware sau alte mesaje personalizate. Probabil că și ROG Phone 5 va oferi funcții similare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult