Samsung a anunţat Galaxy A8, un phablet mid-range premium

Samsung a anunţat Galaxy A8, un phablet mid-range premium

Seria de mid-range-uri premium de la Samsung, Galaxy A, a primit un nou membru: phablet-ul Galaxy A8. Avem de a face cu un terminal care continuă în direcţia impusă de Galaxy A5 şi A7, însă împrumută câteva lucruri de la seria de flagship-uri Galaxy S, fiind bazat pe un design asemănător şi integrând capabilităţi mai apropiate de cele ale lui S6. Conform specificaţiilor, Galaxy A8 este cel mai subţire smartphone produs de Samsung până în prezent.

Asemeni celorlalte modele din seria Galaxy A, şi A8 are o carcasă realizată exclusiv din aluminiu. Este evidentă influenţa designului de pe Galaxy S6 în special pe margini şi în cazul poziţionării camerei foto de pe spate, însă nici din faţă nu pare foarte străin de flagship-ul Samsung. Dimensiunile sale sunt însă mai apropiate de cele ale seriei Galaxy Note, întrucât integrează un display Super AMOLED cu diagonală de 5,7”. Cu o grosime de 5,9 mm şi o greutate de 151 grame, acesta ar putea fi unul dintre cele mai „mici” phablet-uri de pe piaţă.

Specificaţiile tehnice ale lui Galaxy A8 se încadrează în segmentul mid-range. Acesta integrează chipset-ul Snapdragon 615 de la Qualcomm, care oferă patru nuclee Cortex-A53 la 1 GHz şi alte patru nuclee la 1,5 GHz, 2 GB memorie RAM şi opţiuni de 16 sau 32 GB spaţiu de stocare intern. Se pare că Galaxy A8 este un model dual-SIM, însă cel de-al doilea lăcaş pentru cartele poate fi folosit şi pentru card-uri microSD. Camera foto principală poate capta imagini la 16 megapixeli, însă nu este la fel de performantă precum cea de pe Galaxy S6. Samsung a optat pentru un senzor de dimensiuni mai mici, însă a păstrat două caracteristici importante: stabilizarea optică şi obiectivul luminos f/1.9.

Conform Samsung, noul Galaxy A8 va integra un acumulator de 3.050 mAh, care ar putea ţine telefonul în stand-by timp de 304 ore. De asemenea, Galaxy A8 va integra un senzor de amprentă, conectivitate LTE, dual-band WiFi şi NFC. Nu este clar când va ajunge acest model în Europa, telefonul fiind dezvăluit pe site-ul Samsung China şi nici cât va costa când va ajunge în magazine. Având în vedere preţurile modelelor precedente din seria A, probabil că nu ar treubi să ne aşteptăm la un mid-range accesibil. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult