Samsung pregăteşte o actualizare pentru gama sa mid-range: Galaxy A8

21.05.2015
Samsung pregăteşte o actualizare pentru gama sa mid-range: Galaxy A8

La începutul toamnei anului trecut, Samsung a lansat telefonul Galaxy Alpha şi a testat cu această ocazie câteva idei noi de design şi construcţie pentru produsele viitoare. Un produs de test, Galaxy Alpha a fost succedat în scurt timp de familia de telefoane Galaxy A, iar aceasta se pare că va fi deja actualizată cu un model mid-range interesant: Galaxy A8.

Conform unor informaţii neconfirmate publicate de SamMobile, se pare că viitorul Galaxy A8 va fi un înlocuitor pentru actualul Galaxy A7 care va folosi aceeaşi carcasă metalică elegantă pe care o cunoaştem deja. De data aceasta însă, carcasa va avea o grosime de numai 5,9 milimetri, o uşoară îmbunătăţire a modelului anterior care a avut 6,3 milimetri. Dincolo de preţul de lansare cam piperat, Galaxy A7 a fost un produs interesant, iar viitorul Galaxy A8 pare să preia toate lucrurile bune şi să îmbunătăţească puţin lista de specificaţii tehnice.

Galaxy A8 va folosi un ecran AMOLED cu diagonală de 5,7” şi rezoluţie Full HD, crescând astfel puţin în dimensiuni. Galaxy A8 va folosi un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 615, la fel ca predecesorul său, însă nu există informaţii despre o eventuală versiune hardware bazată Exynos. În acest moment, Samsung nu are un procesor Exynos mid-range compatibil cu arhitectura ARMv8 pe 64 de biţi, iar dacă sud-coreenii vor folosi într-adevăr doar Snapdragon 615, acest lucru probabil că va fi impus de urmarea drumului 64 bit deschis odată cu Galaxy S6.

Acest procesor va fi însoţit de 2 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă, la fel ca Galaxy A7, însă capacitatea bateriei va face un salt semnificativ şi va avea 3050 mAh.

Se pare că Galaxy A8 va oferi un senzor pentru amprente, o dotare prezentă pe Galaxy Alpha dar abandonată de Galaxy A7, şi putem presupune că de data aceasta va fi vorba de mult mai performantul senzor capacitiv utilizat pentru Galaxy S6. Telefonul va oferi două camere foto cu senzori de 16 şi 5 MP, camera principală primind astfel o mică actualizare.

Iniţial, s-a crezut că Galaxy A8 va fi un produs destinat exclusiv pieţei chineze, însă informaţiile mai recente susţin că de fapt va fi vorba de o lansare internaţională. Data la care va avea loc aceasta este însă momentan necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News