Samsung a anunţat Galaxy Core LTE, un telefon Android mid-range cu conectivitate 4G

18.02.2014
Samsung a anunţat Galaxy Core LTE, un telefon Android mid-range cu conectivitate 4G

În timp ce toată lumea aşteaptă dezvăluirea noului vârf de gamă Galaxy S 5, Samsung ne ţine ocupaţi şi anunţă un nou model al familiei de terminale Android mid-range Galaxy Core. Nou anunţatul Galaxy Core LTE aduce doar câteva schimbări importante faţă de modelul lansat acum un an, acesta oferind acum un ecran puţin mai mare cu o rezoluţie ceva mai ridicată şi, după cum este uşor de remarcat, suport 4G.

La fel ca predecesorul său, Galaxy Core LTE foloseşte binecunoscutul design Samsung care a debutat odată cu Galaxy S III, dar îl completează de data acesta cu capacul posterior cu o textură care imită pielea care a debutat odată cu Galaxy Note 3 şi care a fost preluat şi de modelele Black Edition. Specificaţiile hardware comune cu cele ale modelului anterior sunt camera foto cu senzor de 5 MP şi platforma  hardware dual-core care rulează la o frecvenţă de 1,2 GHz, aceasta aducând însă acum şi un modem LTE Cat4 cu o rată maximă de transfer de 150 Mbps.

Samsung Galaxy Core LTE: un ecran cu rezoluţie mai mare

Noul Galaxy Core LTE oferă un ecran cu o diagonală de 4,5”, rezoluţie de 960 x 540 pixeli şi panou PLS. Lista specificaţiilor mai include o cameră frontală VGA, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă (extensibilă), Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi 802.11 b/g/n şi o baterie mai consistentă cu o capacitate de 2100 mAh. Galaxy Core LTE va folosi versiunea 4.2.2 a platformei Android, la care se adaugă binecunoscuta ofertă software Samsung.

Samsung Galaxy Core: un design deja cunoscut

Compania nu a anunţat încă un preţ recomandat de comercializare, afirmând doar că acesta va fi disponibil în Europa şi Asia. În acest moment nu a fost anunţată şi existenţa unei versiuni Dual SIM, aşa cum a fost cazul versiunii anterioare Galaxy Core.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News