Samsung a anunțat OneUI 6.0 beta din greșeală. Va „copia” meniul Control Center de pe iOS

08.08.2023
Samsung a anunțat OneUI 6.0 beta din greșeală. Va „copia” meniul Control Center de pe iOS

Samsung a oferit detalii despre OneUI 6.0, următoarea versiune a interfeței sale proprietare, care va fi bazată pe noul Android 13, pe site-ul său oficial din Germania. Singura problemă este că anunțul a fost prematur, iar compania a retras între timp informațiile. Desigur, acestea au fost disponibile pentru toată lumea pentru o perioadă scurtă de timp, iar cum internetul nu uită niciodată, avem acum câteva detalii despre planurile pe care compania sud coreeană le are pentru următorul său update de software major.

OneUI 6.0 împrumută elemente de interfață de la iOS

În primul rând, anunțul prematur anunța că OneUI 6.0 va fi disponibil în versiune beta foarte curând, însă era menționată doar seria Galaxy S23. De altfel, acest lucru este de așteptat, întrucât Android 14 urmează să se lanseze, cel mai probabil, cândva în septembrie, iar Samsung oferă, de obicei, cel mai nou update mai întâi pe cele mai noi flagship-uri. Beta-ul va porni mai întâi în trei regiuni: SUA, Coreea de Sud și Germania.

Printre noutăți, avem un nou meniu „rapid” „Quick Settings”, care oferă acces la cele mai utile funcții. Se pare că este vorba despre o nouă „clonă” a meniului Control Center de la Apple. De aici vei putea controla rapid conexiunile wireless precum WiFi, Bluetooth sau conexiunea de date, vei putea controla luminozitatea, volumul și alte opțiuni, pe care le găseai, de obicei, în meniul de notificări, în partea de sus. La fel ca pe iPhone, Quick Settings va fi accesibil prin glisare din colțul din dreapta-sus al telefonului.

samsung-one-ui-6-quick-settings (1)

Alte noutăți menționate ar fi posibilitatea de a schimba fundalul ecranului în funcție de oră, sau în funcție de modul de operare folosit (sleep mode, work, etc.). Nu în ultimul rând, un widget pentru camera foto poate să modifice locul în care sunt stocate anumite fotografii înainte să începi să le realizezi, pentru o organizare mai bună.

Având în vedere că acest anunț a fost publicat din greșeală, cel mai probabil, lansarea OneUI 6.0 beta nu va fi foarte departe. Desigur, doar cei cu Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra vor putea să acceseze această versiune de software.

sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult