Samsung a confirmat actualizarea la Android 4.1 pentru Galaxy S II

Samsung a confirmat actualizarea la Android 4.1 pentru Galaxy S II

Posesorii de telefoane din seria Samsung Galaxy S2 vor avea în curând noi motive de bucurie, după ce producătorul coreean a anunţat că pregăteşte actualizarea sistemului de operare Android la noua versiune Jelly Bean.

Samsung Galaxy S II primeşte actualizare la Android 4.1

Prezentă momentan doar pe 1.2% dintre dispozitivele cu sistem Android, versiunea Jelly Bean este pe cale să ajungă în curând şi la posesorii de terminale Galaxy S3, iar mai nou şi cei care deţin încă un model Galaxy S2 din vechia generaţie.

Spre deosebire de saltul între versiunile Android 2.3 şi Android 4.0, upgrade-ul la versiunea Android 4.1 poate fi considerat unul minor, ce aduce mai ales îmbunătăţiri de performanţă şi retuşuri la nivel de interfaţă, cum ar fi un nou set de widget-uri pentru Homescreen, notificări expandabile şi interfaţă mai prietenoasă pentru aplicaţia responsabilă de vizualizarea colecţiei de poze. La capitolul noutăţi avem o tastatură touch reproiectată şi funcţionalitate îmbunătăţită pentru conectivitatea NFC. Spre exemplu, utilizatorii de terminale Galaxy S2 vor putea iniţia sesiuni de photo sharing prin simpla apropiere a telefoanelor.

Alături de Galaxy S3 şi Galaxy S2, Samsung a mai confirmat disponibilitatea în viitorul apropiat a pachetului de upgrade la versiunea Android 4.1 şi pentru telefoanele din seria Galxy Note, respectiv tableta Galaxy Note 10.1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult