Samsung a lansat toată gama Galaxy A în România, telefoane mid-range de la 700 la peste 3.200 lei

10.07.2019
Samsung a lansat toată gama Galaxy A în România, telefoane mid-range de la 700 la peste 3.200 lei

Samsung a lansat în România în mod oficial întreaga sa gamă Galaxy A de smartphone-uri mid-range. Câteva dintre modele erau deja disponibile în magazinele de specialitate şi la operatori, însă acum există o gamă completă de dispozitive, care oferă soluţii de la cele mai ieftine, pentru utilizatorii nu foarte pretenţioşi, până la gama superioară, mid-range premium, care vine cu capabilităţi foarte apropiate de cele ale variantelor de top din gama Galaxy S.

Galaxy A10 este modelu de bază al familiei Galaxy A, fiind echipat cu un ecran HD+ de 6,2” şi notch în formă de V (ecran Infinity-V), cu o singură cameră de 13 megapixeli pe spate şi procesor octa-core. Acest model, alături de A20e, care vine cu ecran Infinity-U de 5,8” şi Galaxy A40 cu ecran Infinty-U de 5,9”, fac parte din gama de produse ieftine. Acestea e concentrează pe autonomie cât mai bună, performanţă şi durabilitate, dar şi ecrane de calitate. A20e şi A40 beneficiază şi de un al doilea senzor foto pe spate, cu obiective ultra-wide, iar toate dispozitivele din gama Samsung Galaxy A beneficiază de ecrane bazate pe tehnologia Super AMOLED.

Începând de la Galaxy A50, avem de a face cu dispozitive mai avansate. Acesta vine cu o cameră triplă pe partea din spate, cu o cameră obişnuită şi una ultra-wide, plus una pentru adâncime pentru funcţia Live Focus. Acest model beneficiază de funcţii AI pentru fotografiere (detecţie de scenă) şi integrează un senzor de amprentă în display. Galaxy A70 este însă pe o treaptă superioară, fiind echipat cu un ecran de 6,7” pe format 20:9, foarte înalt. Şi acesta beneficiază de o cameră triplă, la rândul său.

În cele din urmă, gama Galaxy A este completată de Galaxy A80, un smartphone construit la nivel premium. Acesta beneficiază de un ecran Full HD+ de 6,7” fără decupaje, Samsung găsind o soluţie ingenioasă pentru camera frontală. Modulul de cameră este amplasat pe o componentă mobilă, care se ridică şi întoarce camera spre utilizator atunci când este necesară utilizarea în mod „selfie”. Şi această cameră beneficiază de trei senzori, cea principală fiind de 48 megapixeli, cea ultra-wide de 8 megapixeli, în timp ce a treia cameră este de tip 3D TOF.

Acest model vine şi cu funcţii pe care nici Galaxy S10 nu le are, precum încărcare rapidă la 25W din cutie (vine cu încărcător compatibil) şi compatibilitate cu Dolby Atmos pentru redarea la căşti în mod surround virtualizat.

Preţurile pentru aceste modele pornesc de la 699 lei pentru Galaxy A10, 899 lei pentru Galaxy A20e, 1.249 lei pentru Galxy A40, 1.749 lei pentru Galaxy A50, 1.999 lei pentru Galaxy A70 şi 3.199 lei pentru Galaxy A80. Mai sus decât telefoanele Galaxy A în oferta Samsung sunt acum doar modelele Galaxy S şi Galaxy Note, dispozitive high-end premium, cu preţuri pe măsură.

Galerie foto

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult