Samsung a lansat un update pentru Galaxy S8, telefon lansat în urmă cu peste 5 ani

21.08.2022
Samsung a lansat un update pentru Galaxy S8, telefon lansat în urmă cu peste 5 ani

Abia în ultimii câțiva ani, producătorii de smartphone-uri cu Android au început să promită suport software pe termen lung, așa cum oferă și Apple, iar modelele Galaxy S21 și S22 sunt primele care vor primi până la patru ani de actualizări. Astfel, este surprinzător faptul că Galaxy S8, un telefon lansat în urmă cu 5 ani și jumătate, a primit de curând un nou update, care îl urmează pe cel care era considerat „ultimul” de acum câteva luni.

Galaxy S8, cel mai longeviv telefon Samsung la capitolul suport software

Samsung oferă utilizatorilor de Galaxy S8 un nou update, de aproximativ 420 MB. Acesta are un nume greu de citit, dar și mai greu de reținut, G95*FXXUCDVG4, și promite că rezolvă o singură „problemă”: performanța GPS-ului. Cei care încă mai au un Galaxy S8 în utilizare și care aveau probleme cu conectarea la GPS sau cu stabilitatea semnalului la sateliți, ar trebui astfel să instaleze noul update pentru a vedea dacă acesta într-adevăr rezolvă problema.

Altfel, noul update nu actualizează software-ul telefonului la o versiune mai nouă. Acesta rămâne OneUI din prima generație, 1.0, bazat pe Android 9. Nici actualizările de securitate nu sunt aduse la zi. Ultimul update de acest gen pentru telefon a fost cândva în 2021, întrucât certificatele au rămas la data de 1 aprilie 2021.

Cert este că utilizatorii de Galaxy S8 probabil că tocmai au primit ultimul pachet de actualizare pentru telefonul lor vechi de mai bine de cinci ani. Foarte puține alte modele cu Android primesc actualizări pe perioade atât de lungi, iar update-ul pare să fie unul care să vină în ajutorul utilizatorilor, în special cei care folosesc servicii de navigație prin GPS.

Chiar dacă este un model vechi, Galaxy S8 ar putea fi folosit în continuare fără probleme pentru cei care nu au nevoie de performanță ridicată de la un smartphone, sau care nu sunt interesați de camere de top. Singura problemă care ar putea apărea la un telefon atât de vechi ar fi bateria, care după atât timp ar putea să nu mai poată susține o zi normală de utilizare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult