Samsung a lansat un update pentru seria Galaxy S6, la 7 ani de la lansarea telefoanelor

22.09.2022
Samsung a lansat un update pentru seria Galaxy S6, la 7 ani de la lansarea telefoanelor

Din când în când, Samsung le mai face câte o surpriză celor care folosesc telefoanele sale mai vechi. Recent, compania a actualizat modele precum Galaxy S7 sau S8 pentru a rezolva câteva probleme minore pe care acestea le mai aveau încă, iar acum compania oferă un update similar pentru telefoanele Galaxy S6, S6 Edge și S6 Edge+, modele lansate în 2015, cam în aceeași perioadă cu iPhone 6s, care la rândul său nu mai are în prezent suport software începând cu iOS 16.

Un update aparent minor a fost lansat pentru modelele Galaxy S6

Actualizările G920FXXU6EVG1 și G925FXXU6EVG3 au fost lansate în Olanda și Belgia pentru modelele S6 și cel mai probabil, va ajunge pe toate dispozitivele de acest gen care încă sunt în utilizare. De data aceasta, Samsung nu menționează concret ce probleme rezolvă, precum problema legată de GPS pe alte variante actualizate recent, însă spune că a „îmbunătățit performanța și anumite funcții”. Cel mai probabil însă, este vorba tot despre rezolvarea unei probleme mai vechi cu GPS-ul.

galaxy s6 update

Din păcate pentru utilizatorii de Galaxy S6, noul update nu adaugă și alte îmbunătățiri. Nu se face trecerea la o versiune mai nouă de Android și nici la cel mai nou update de securitate de la Google. Astfel, nu este clar care este scopul concret pentru aceste actualizări târzii. Sunt slabe șanse ca multe dintre aceste dispozitive să fie încă în utilizare după atât de mult timp, iar utilizatorii care încă le exploatează au folosit deja timp de 7 ani telefoanele cu aceste „probleme”, fără să pară că i-a deranjat.

Având în vedere că update-ul „cântărește” doar 13 MB, era clar că nu va face mari modificări. Totuși, lansarea este neobișnuită în special pentru piața de dispozitive Android, care abia recent a trecut de la actualizări pentru numai doi ani, la trei sau patru ani și până la cinci ani de actualizări de securitate.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult