Un nou record: câte telefoane iPhone 6s a vândut Apple în primele zile după lansare

28.09.2015

Apple se poate lăuda cu o performanţă demnă de cartea recordurilor, reuşind să vândă în doar 3 zile telefoane iPhone 6s în valoare de aproximativ 10 miliarde dolari.

Aproape că a devenit un clişeu. În fiecare an, Apple lansează un nou telefon iPhone care spulberă recordul de vânzări obţinut cu modelul anterior. Fără întârziere, noul record este anunţat cu mândrie de CEO-ul Apple, vestea confirmând poziţia dominantă a companiei asupra industriei smartphone.

De această dată, cifra magică este 13 milioane – reprezentând numărul de telefoane iPhone 6s şi iPhone 6s Plus vândute în primele 3 zile de la lansare, generând vânzări cumulate de aproximativ 10 miliarde dolari.

Spre deosebire a anii anterior, pentru stabilirea noului record de vânzări Apple a avut parte de ajutor, noua serie iPhone 6s fiind lansată simultan atât în Statele Unite şi Europa, cât şi pentru piaţa din China. A doua piaţă de desfacere ca mărime pentru Apple, China a lipsit din statisticile pentru anul trecut din cauza unor probleme birocratice care au întârziat disponibilitatea în magazine.

Din punct de vedere statistic, Apple a vândut pe durata primelor 3 zile de la lansare aproximativ 3000 telefoane iPhone 6s în fiecare minut. Deşi impresionantă, performanţa nu este chiar atât de mare pe cât putea să fie, lansarea iniţială cuprinzând doar 12 ţări, alte 40 ţări urmând să se alăture începând cu data de 9 octombrie. Până la finalul acestui an, Apple va livra telefoane iPhone 6s şi iPhone 6s Plus către cumpărători din 130 de ţări, performanţele în materie de vânzări urmând să fie făcute publice abia anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult