Samsung a lansat update-ul la Android 9.0 Pie pentru Galaxy S9

24.12.2018
Samsung a lansat update-ul la Android 9.0 Pie pentru Galaxy S9

În cadrul converinţei dedicată dezvoltatorilor, unde a prezentat şi noul prototip de telefon cu display Infinity-Flex, Samsung a vorbit despre One UI, noua sa interfaţă de Android, care vine la pachet şi cu actualizare la versiunea 9.0 „Pie” a sistemului de operare. Acest update a fost în testare în ultimele câteva săptămâni şi era promis pentru lansare în versiune finală în luna ianuarie, însă compania ne face o surpriză de Crăciun, lansând deja versiunea finală pentru o parte dintre utilizatori.

Conform SamMobile şi mai multor utilizatori de pe Twitter şi Reddit, Samsung a lansat versiunea finală a versiunii Android 9.0 Pie cu interfaţa One UI în Germania, Olanda şi Slovacia, urmând probabil ca software-ul să ajungă în toată Europa în următoarele câteva zile. Utilizatorii raportează că software-ul este dedicat modelului Galaxy S9, însă nu şi phablet-ului lansat în luna august, Galaxy Note9, actualul model de top al companiei.

One UI doreşte să schimbe modul în care telefoanele mobile cu ecrane mare sunt utilizate, încurajând poziţionarea butoanelor în jumătatea de jos a ecranului, pentru acces mai rapid cu o singură mână. De asemenea, există acum posibilitatea de a afişa o versiune „întunecată” a meniurilor, cu fundal negru, ceva ce va ajuta cu siguranţă la conservarea bateriei, întrucât toate dispozitivele Samsung sunt echipate cu ecrane AMOLED.

În general, Samsung întârzie foarte mult cu actualizările la noile versiuni de Android, aşteptând lansarea următoarei generaţii de telefoane înainte de a oferi software nou pe modelele mai vechi. Momentan doar Galaxy S9 şi Note9 primesc update-ul, urmând ca modelele din generaţiile S8 şi Note8 să îl primească puţin mai târziu. Galaxy S10 va fi probabil primul model care va include One UI pre-instalat din fabrică.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult