Samsung a prezentat display-ul care se rulează. Posibil să fie integrat în noul Galaxy X

24.05.2016
Samsung a prezentat display-ul care se rulează. Posibil să fie integrat în noul Galaxy X

Încep să apară din ce în ce mai multe zvonuri despre un smartphone cu display pliabil de la Samsung. Acesta a fost numit în trecut Galaxy X şi ar putea fi surpriza anului 2016. Deşi nu avem foarte multe detalii despre modul în care acest telefon ar putea să arate, Samsung a demonstrat tehnologia din spatele acestuia. Compania a anunţat la SID 2016 un display care se poate rula în jurul unui tub realizat pe tehnologie OLED, acesta fiind primul indiciu concret despre noul smartphone Galaxy X.

Deşi zvonurile iniţiale sugerau un panou cu rezoluţie 4K, modelul prezentat, care probabil va fi şi cel care va fi integrat într-un produs finit afişează imagini la rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli). Acesta măsoară 5,7” în diagonală, are grosime de 0,3mm şi cântăreşte 5 grame. Acesta poate fi îndoit în jurul unui tub cu circumferinţa de 10 mm, deci dispozitivul finit nu va fi tocmai subţire. Întregul dispozitiv (care este doar un display, fără restul componentelor unui smartphone), arată momentan ca un prototip, nu obligatoriu ca un telefon mobil, designul final putând fi foarte diferit.

Ca în cazul altor tehnologii noi pe care Samsung le prezintă de-a lungul anului, există o posibilitate ridicată să vedem implementări foarte curând după dezvăluire. La începutul anului curent, compania a anunţat senzorul foto BRITECELL pe care l-a integrat în Samsung Galaxy S7, iar în urmă cu doar câteva zile, a anunţat un modul de memorie RAM pentru smartphone-uri de 6 GB, care se zvoneşte că va fi integrat în Galaxy Note 6.

Dacă zvonurile despre lansarea noii serii Note din august se dovedesc a fi adevărate, Galaxy X ar putea fi surpriza pe care compania o pregăteşte pentru evenimentul Unpacked care are loc anual în cadrul IFA din Berlin.

Citeşte şi Samsung ar putea lansa un smartphone cu display flexibil

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult