Samsung a prezentat noii senzori foto ISOCELL care ar putea fi integraţi în Galaxy S9 şi S9+

23.01.2018
Samsung a prezentat noii senzori foto ISOCELL care ar putea fi integraţi în Galaxy S9 şi S9+

Ca în fiecare an, Samsung oferă detalii despre smartphone-urile sale de top înainte de data lansării, însă nu le confirmă direct. De data aceasta, compania a oferi detalii pe larg despre noii săi senzori foto din gama ISOCELL, fără a confirma pe care dintre aceştia îi va integra în noile sale modele de top, Galaxy S9 şi S9+. Cu această ocazie aflăm însă că vom avea de a face cu telefoane cu capabilităţi foto avansate, în special la capitolul filmare în slow-motion.

Primul senzor amintit este ISOCELL Fast, un senzor pe trei straturi, care este capabil să filmeze în rezoluţie Full HD la 480 de cadre pe secundă. Având în vedere că iPhone 8/8 Plus şi X sunt singurele care ating 240 de cadre pe secundă în acestă rezoluţie, singurul telefon cu o cameră mai rapidă ar rămâne Xperia XZ Premium, cu 1.000 de cadre pe secundă în 720p. Acest senzor beneficiază şi de Dual Pixel PD (phase detection), funcţie care asigură o focalizare rapidă.

ISOCELL Bright este un senzor care ar trebui să ofere performanţă îmbunătăţită pe timp de noapte, combinând patru pixeli normali într-unul singur. Acesta ar putea să facă parte dintr-un ansamblu numit ISOCELL Dual, care va capta mai multă lumină, va oferi posibilitatea de realizare a efectelor de tip bokeh şi va păstra detaliile subiecţilor. În cele din urmă, ISOCELL Slim va fi un snezor foto performant, cu o grosime de numai 0,9nm, bun pentru integrarea în dispozitive cât mai subţiri.

Momentan Samsung nu confirmă care dintre aceşti senzori vor fi folosiţi pentru dezvoltarea celor două dispozitive Galaxy S9, însă dacă ar trebui să ghicim, probabil că ISOCELL Fast se va regăsi pe modelul normal, în timp ce ISOCELL Dual va fi integrat pe Galaxy S9+. În funcţie de dimensiuni şi capabilităţile dorite, Samsung ar putea să integreze senzorul ISOCELL Slim pe partea din faţă, în timp ce unul dintre senzorii din sistemul Dual ar putea fi un ISOCELL Bright. Vom afla detalii despre camerele foto de pe Galaxy S9 cândva în luna februarie, Samsung promiţând un eveniment de lansare la MWC 2018.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult