Samsung a prezentat oficial noul Galaxy A8 (2016)

30.09.2016
Samsung a prezentat oficial noul Galaxy A8 (2016)

Încadrat la gama mid-range premium, Samsung Galaxy A8 (2016) vine echipat cu un chipset performant şi ecran AMOLED de 5.7”.

Cu design asemănător modelului de anul trecut, noul Galaxy A8 se prezintă într-o carcasă de tip unibody confecţionată integral din metal. Împrumutând din specificaţiile fostului vârf de gamă Galaxy S7, noul smartphone vine înzestrat cu 3GB memorie RAM şi chipsetul Exynos 7420, realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi echipat cu un CPU octa-core tactat la 2.1 GHz. Abilităţile pentru poze sunt asigurate cu o cameră foto principală de 16 MP şi cameră frontală de 8 MP.

Toate acestea sunt susţinute cu un acumulator de 3300 mAh, dimensionat pentru aproximativ o zi de utilizare.

Setul complet de specificaţii nu a fost încă dezvăluit, însă aflăm că la partea de software Galaxy A8 (2016) a primit sistemul Android 6.0.1 adaptat cu aceeaşi interfaţă Grace UX observată şi la modelul Galaxy Note7. Nu lipseşte nici funcţionalitatea Always On Display, compatibilitatea cu sistemul de plăţi Samsung Pay şi senzorul de amprente, integrat cu tasta Home poziţionată sub ecran.

Anunţat în Coreea de Sud cu preţul de 580 dolari, Samsung Galaxy A8 (2016) nu este disponibil şi în pieţele internaţionale, însă acest pas ar putea fi făcut la o dată ulterioară. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult