Samsung a rămas singurul furnizor credibil de ecrane pentru iPhone 14 Pro și Pro Max

14.09.2022
Samsung a rămas singurul furnizor credibil de ecrane pentru iPhone 14 Pro și Pro Max

Pretențiile Apple de a livra iPhone 14 Pro cu cel mai luminos ecran de pe piață, dar și cel mai bun din punct de vedere a calității imaginii, a dus la excluderea tuturor furnizorilor de ecrane, în afară de Samsung. Situația nu este tocmai ideală pentru compania americană, sud-coreeni livrând la prețul negociat (probabil, mult peste media pieței) și în volumul contractat, atât timp cât nu apare nicio situație neprevăzută care să dea producția peste cap.

Vestea bună pentru fanii Apple, iPhone 14 Pro Max și iPhone 14 Pro vin cu cele mai performante ecrane pentru smartphone, disponibile la nivelul industriei. Vestea proastă este că s-au ales cu prețuri piperate pentru telefonul dorit, mai ales dacă fac parte din grupa „privilegiată” a consumatorilor din America de Nord.

Încercând să anticipeze orice „complicații” situația din China, tot mai incertă pe plan politic, Samsung investește deja în utilarea fabricilor pe care le administrează în Vietnam, planul fiind de a livra de acolo cât mai multe din comenzile de ecrane solicitate de Apple.

Aparent, o complicație majoră pentru respectarea volumelor de livrare cerute de Apple este renunțarea la decupajul de mari dimensiuni aplicat din marginea ecranului, perforația ovală folosită cu noul design ”Dynamic Island” diminuând și mai mult rata de succes pentru ecranele și așa foarte greu de produs la standardele de calitate impuse de Apple.

Aparent, și LG poate fabrica tipul de ecran cerut pentru noile modele iPhone, însă are mari probleme cu respectarea specificațiilor solicitate de Apple, volumul livrărilor fiind insuficient pentru a acoperi necesarul producătorului iPhone. LG ar avea probleme mai ales cu decuparea ecranului, neputând replica echipamentele laser dezvoltate de Samsung, rezultând un număr mult mai mare de defecte, raportat la numărul de ecrane ieșite pe linia de asamblare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult