Samsung admite că ecranul Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 este mai puțin fiabil la temperaturi ridicate

01.08.2023
Samsung admite că ecranul Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 este mai puțin fiabil la temperaturi ridicate

Abia lansat, Samsung Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 sunt „garantate” pentru 200.000 acțiuni pliere/depliere ale ecranului principal, însă promisiunea este valabilă doar în condiții ideale de utilizare, fiabilitatea telefonului putând fi mult redusă de expunerea la temperaturi ridicate.

Potrivit unui material informativ publicat pe site-ul Samsung, ecranele pliabile oferite de cele mai noi pliabile din oferta producătorului sud-coreean au fiabilitatea strâns corelată cu temperatura ambiantă. Astfel, anduranța de 200.000 acțiuni pliere/depliere este valabilă doar la o temperatură de 25°C, corespunzătoare unei încăperi climatizate la un nivel confortabil. În schimb, la o temperatură ceva mai „extremă”, de  60°C, anduranța scade la 150.000 acțiuni pliere/depliere.

Deși pare mult, temperatura este de fapt atinsă în mod frecvent și chiar poate fi depășită, spre exemplu la folosirea pe timp de vară a telefonului, când razele soarelui poate încinge suprafața ecranului până la limita disconfortului. Iar dată se întâmplă să folosești telefonul într-un mod foarte solicitant, cum ar fi în modul de filmare sau cu jocuri de Android, probabilitatea ca temperaturi apropiate limitei superioare să fie atinse și păstrate pe o durată mare de timp este foarte ridicată.

Situația arată chiar în perioada iernii, folosirea telefonului pliabil la o temperatură ambiantă de -20°C reducând durata de viață la doar 30.000 acțiuni pliere/depliere, iar asta doar dacă nu intervin și alți factori, cum ar fi manevrarea neglijentă a telefonului. Pentru a pune lucrurile în perspective, 30.000 acțiuni pliere/depliere corespunde cu doar 41 deschideri ale ecranului pe zi, timp de doi ani.

În practică, multe dintre exemplarele Z Fold  și Flip se defectează cu mult înainte de atingerea limitelor teoretice, ceea ce arată o discrepanță între promisiunile Samsung și folosirea telefoanelor în condiții reale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult