Samsung anunță Galaxy A14 5G, cu ecran mai bun și preț mai mic decât modelul din 2022

05.01.2023
Samsung anunță Galaxy A14 5G, cu ecran mai bun și preț mai mic decât modelul din 2022

Samsung a anunțat oficial primul său telefon din 2023. Este vorba despre un model de medie din gama inferioară și unul dintre cele mai ieftine din portofoliul său. Chiar dacă la prima vedere Galaxy A14 5G seamănă foarte mult cu ceea ce am văzut pe A13 anul trecut, există câteva diferențe în câteva puncte cheie care ar putea justifica upgrade-ul de la un model mai vechi. Și acesta are încă un avantaj: este semnificativ mai ieftin.

Galaxy A14 5G este un telefon mai accesibil de la Samsung

Galaxy A14 5G a fost anunțat pentru piața din SUA la un preț de 199 dolari americani, cu 50 de dolari mai puțin decât A13 5G din 2022. Noul telefon pare să adopte noua filosofie de design a seriei S23, cu camere individuale pe spate, fără o „insulă” care să le înconjoare. Desigur, construcția este din plastic.

La fel ca A13 de anul trecut, avem de a face cu un ecran de 6,6” la 90 Hz, însă de această dată rezoluția crește la Full HD+, față de HD+. Mai mult, camera selfie, integrată într-un notch este acum de 13 megapixeli și promite performană mai bună. La interior găsim un chipset Dimensity 700 cu modem 5G Sub-6GHz, vechi de doi ani, dar care ar trebui să ofere autonomie bună pe acest model, având în vedere bateria mare, de 5.000 mAh. Cu 4 GB RAM și 64 GB stocare, acest telefon pare dedicat celor care nu au pretenții prea mari de la un dispozitiv mobil. Din fericire, există un slot microSD.

Telefonul se lansează cu Android 13 din fabrică, cu OneUI 5, dar, spre diferență de alte modele Galaxy A superioare, acesta nu va primi decât două actualizări de sistem și patru ani de actualizări de securitate.

Cel mai probabil, acesta va fi singurul telefon pe care Samsung îl lansează în 2023 înainte de debutul noilor flagship-uri Galaxy S23.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult