Samsung va lansa în curând un nou telefon căruia îi poți schimba bateria acasă

28.06.2022
Samsung va lansa în curând un nou telefon căruia îi poți schimba bateria acasă

Samsung este unul dintre puținii producători de pe piața de smartphone care încă oferă dispozitive care permit schimbarea bateriei fără o vizită la service. Sigur, nu este vorba despre modelele high-end sau chiar cele mid-range, ci despre variantele Galaxy Xcover, modelele „rugged” din oferta sa. Noi informații sugerează că această serie va fi continuată în viitorul apropiat cu Galaxy Xcover 6 Pro, un model mid-range superior, care s-ar putea dovedi cel mai performant telefon care permite scoaterea și înlocuirea bateriei.

Samsung Xcover 6 Pro va beneficia de un capac cu cleme pe partea din spate

Manualul de utilizare al lui Galaxy Xcover 6 Pro a fost publicat pe internet din greșeală de Samsung, în ciuda faptului că telefonul nu a fost încă anunțat oficial. Totuși, existența acestui model nu este tocmai o surpriză, întrucât Samsung lansează aproape în fiecare an cel puțin un model Xcover. Dacă anterior aceste modele erau bazate pe dispozitivele flagship din gama Galaxy S, acum, noul Galaxy Xcover 6 Pro vine cu hardware mid-range premium, fiind bazat pe un chipset Snapdragon 778G. Nu avem alte informații despre configurația hardware.

samsung xcover battery

Manualul demonstrează modul în care poți scoate capacul de pe spatele telefonului pentru a înlocui bateria. Se pare că acesta este prins în cleme care pot fi ușor desprinse. Instalarea bateriei se face așa cum se întâmpla la telefoanele mai vechi de la Samsung, în acea zonă fiind amplasat și slot-ul pentru cartele SIM și pentru carduri microSD.

Pe lângă baterie accesibilă fără service și card microSD, modelul Xcover 6 Pro mai are un avantaj pe lângă alte modele din piață: un jack de căști de 3,5mm, iar senzorul de amprentă este integrat în butonul power.

samsung xcover battery 2

Manualul menționează și faptul că la nivel software, telefonul rulează OneUI cu toate funcțiile Samsung pe care le așteptăm de la modelele moderne, inclusiv funcțiile de cameră Single Take și SuperSteady, cât și posibilitatea de a transforma telefonul într-un PC prin intermediul Samsung Dex.

Anunțul oficial este așteptat pe 13 iulie în cadrul unui eveniment de lansare dedicat. Samsung ar pregăti pentru acest eveniment și lansarea unei tablete cu rezistență sporită, Galaxy Active 4 Pro.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult