Samsung ar putea aduce noile funcții AI și pe seria Galaxy S22

20.03.2024
Samsung ar putea aduce noile funcții AI și pe seria Galaxy S22

Samsung ar putea implementa funcțiile Galaxy AI și pentru seria de telefoane Galaxy S22. Deocamdată, compania analizează posibilitățile.

Utilizatorii Samsung Galaxy S23 așteaptă cu nerăbdare actualizarea One UI 6.1 chiar acum. Software-ul va adăuga unele dintre cele mai recente caracteristici Galaxy AI pentru modelele Galaxy S23, S23 FE, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Tab S9. Acum, se pare că și telefoanele de top mai vechi de la Samsung ar putea primi, de asemenea, tratamentul pe bază de inteligență artificială.

Potrivit Android Authority, șeful diviziei pentru dispozitive mobile al companiei, a spus că Samsung caută modalități prin care poate aduce funcțiile Galaxy AI și pentru seria Galaxy S22. În timp ce flagship-urile din 2022 ar putea să nu aibă hardware-ul necesar pentru a alimenta unele funcții, Galaxy AI funcționează pe o combinație de procesare pe dispozitiv și pe cloud. Astfel, din punct de vedere tehnic, este posibil ca Samsung să aducă unele dintre funcțiile AI noi în gama Galaxy S22 printr-o actualizare de software.

Noile funcții AI ar putea ajunge și pe seria Samsung Galaxy S22

Printre funcțiile alimentate de AI lansate odată cu noua serie de telefoane se numără Circle to Search, Live Transalate sau Interpreter, care este folosit pentru conversații față în față. Acestea fiind spuse, oficialul nu a dat nicio garanție în această direcție, așa că este posibil ca Samsung  să nu continue cu dezvoltarea versiunii de software pentru Galaxy S22.

De asemenea, el a dezvăluit și că Samsung analizează telefoane cu ecrane ce se pot rula și glisa pe care să le aducă în gama sa de modele. Declarațiile sugerează că Samsung evaluează viabilitatea comercială acestor tipuri de dispozitive și lucrează pentru a obține brevetele necesare pentru a avansa în dezvoltarea lor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult