Samsung ar putea dezvălui Galaxy S6 la CES 2015

Samsung ar putea dezvălui Galaxy S6 la CES 2015

Samsung obişnuieşte să anunţe şi să lanseze noi modele din gama de smartphone-uri Galaxy S în primăvară, însă cele mai noi zvonuri afirmă că suntem mai aproape de o dezvăluire decât ne-am aştepta. Se pare că Samsung grăbeşte puţin lansarea lui Galaxy S6, încercând probabil să limiteze din daunele financiare aduse de numărul mic de unităţi S5 vândute comparativ cu generaţia precedentă.

Mirae Asset Securities, o companie specializată pe consultanţă din Coreea de Sud, susţine că Samsung ar putea dezvălui noul Galaxy S6 în primele săptămâni din ianuarie. Coincidenţa face că în această perioadă, între zilele de 6 şi 9, are loc Consumer Electronics Show 2015 în Las Vegas. Deşi Samsung preferă de obicei să facă anunţuri la Mobile World Congress sau să îşi organizeze propriile evenimente Unpacked, CES este un prilej bun să câştige atenţie în plus.

Cele mai recente zvonuri sugerează faptul că Galaxy S6 va primi o variantă cu ecran curbat din noua serie Edge asemeni Note 4, care va veni mai mult ca sigur în cantitate limitată.  Analiştii Mirae Asset Securities estimează că Samsung se aşteaptă la vânzări de 45 de milioane de unităţi pentru S6 şi 10 milioane de unităţi ale variantei Edge. Întrucât Samsung nu a confirmat încă aceste informaţii, acestea intră momentan în categoria speculaţii.

Specificaţiile tehnice disponibile până în prezent pentru Samsung Galaxy S6 sugerează un procesor octa-core Exynos 7420, un display de 5,5″ cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Camerele foto vor primi de asemenea upgrade-uri, fiind zvonit un senzor de 20 de megapixeli pe partea din spate şi unul de 5 megapixeli pe faţă.

Având în vedere că mai sunt doar câteva săptămâni până la CES 2015, cu siguranţă nu avem de aşteptat prea mult până când aceste zvonuri vor fi confirmate sau infirmate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult