Galaxy S6 – apărut în baza cu rezultate AnTuTu dezvăluind o parte din specificaţii

Galaxy S6 - apărut în baza cu rezultate AnTuTu dezvăluind o parte din specificaţii

Chiar dacă mai avem de aşteptat câteva luni până să aflăm din surse oficiale ce se ascunde în spatele Project Zero, programul sub care este dezvoltat viitorul telefon Galaxy S6, specificaţii şi chiar teste neoficiale au ieşit deja la iveală în mediul online, conturând o imagine deocamdată incompletă a viitorului top de gamă Samsung.

Apărut în arhiva cu rezultate AnTuTu purtând numele de cod SM-G925F, dispozitivul evidenţiat de un website chinez ca fiind o versiune prototip a telefonului Samsung Galaxy S6 se prezintă cu un set convingător de specificaţii, părând să aparţină unui smartphone high-end.

Posibil, versiunea europeană a telefonului Galaxy S6, dispozitivul cu nume de cod SM-G925F este prevăzut cu ecran WQHD (2560×1440) de 5.5˝ şi foloseşte chipsetul Exynos 7420, cu procesor octa-core pe 64 biţi şi nucleu grafic ARM Mali-T760. Lista conţinând principalele specificaţii mai menţionează prezenţa unei camere foto de 20MP, cameră frontală de 5MP, 32GB memorie internă şi 3GB memorie RAM. Sistemul de operare instalat este Android 5.0 Lollipop.

Galaxy S6 - apărut în baza cu rezultate AnTuTu dezvăluind o parte din specificaţii

Dacă setul de specificaţii este oarecum predictibil, nu acelaşi lucru poate fi spus despre designul exterior. Judecând după numele foarte sugestiv Project Zero am fi tentaţi să credem că Galaxy S6 va fi un telefon complet reinventat la exterior, însă istoria ne arată că Samsung este un producător foarte reticent când vine vorba de schimbări drastice de design. În schimb, noul design ar putea folosi o carcasă metalică înglobând trăsături preluate de la telefoane recente cum ar fi Samsung  Galaxy Alpha, Galaxy A5 şi Galaxy Note 4, păstrând astfel intactă identitatea de brand.

Repetând exerciţiul făcut cu Galaxy Note Edge, Smasung ar putea lansa şi o ediţie limitată Galaxy S6 Edge cu ecran curbat.

Urmând calendarul folosit deja pentru modelul Galaxy S5, anunţat în luna februarie şi lansat în aprilie 2014, Galaxy S6 ar putea avea parte de un parcurs similar, ajungând pe rafturile magazinelor în această primăvară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult