Samsung ar putea dezvălui primul smartphone cu ecran pliabil la începutul lunii noiembrie

23.10.2018
Samsung ar putea dezvălui primul smartphone cu ecran pliabil la începutul lunii noiembrie

Samsung a început să distribuie invitaţii pentru un eveniment de lansare programat pentru luna noiembrie, iar mesajul nu prea lasă loc de interpretări.

Conferinţa Samsung Developer Conference de luna viitoare ar putea găzdui unul dintre cele mai memorabile evenimente de lansare din ultimii ani, având în centrul atenţiei primul smartphone cu ecran pliabil din lume. Sigur, am mai asistat la demonstraţii cu dispozitive prototip prezentate pe la expoziţii de tehnologie, însă niciodată nu s-a pus problema livrării acestora ca şi produse comerciale gata de folosit.

Prin eforturile diviziei Samsung Display, sud-coreenii par să fi ajuns mai departe decât competiţia, suficient cât să poată da startul cursei pentru telefoane pliabile lansând un prim model smartphone.

Potrivit indiciilor lăsate în teaserul video, noul dispozitiv ar avea 3 moduri de utilizare distincte: cu ecranul complet extins pentru a imita suprafaţa unei tablete, îndoit la unghi de 90° pentru a imita forma unui laptop sau complet pliat pentru strecurare în buzunar şi accesarea funcţiilor de bază. Cert este că dispozitivul poate fi utilizat în oricare dintre modurile suportate, fapt ce indică plierea ecranului pe exteriorul carcasei.

Aşteptat să fieprezentat cu numele Galaxy X, noul smartphone va fi cel mai probabil oferit într-o serie limitată, cu preţ ferm ancorat la gama high-end. Cu siguranţă, cei care se încumetă să încerce noul design vor avea unele dificultăţi şi cu software-ul existent, fiind nevoie de timp pentru ca dezvoltatorii de aplicaţii să ajungă din urmă schimbările făcute la partea de hardware. Cât despre fiabilitatea noului ecran AMOLED flexibil şi a carcasei ce îl adăposteşte, rămâne să fie dovedită în timp, garanţia oferită de Samsung protejând măcar pentru o vreme investiţia făcută.

 

 

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult