Samsung ar putea echipa Galaxy S8 cu un ecran capabil să interpreteze presiunea la apăsare

14.11.2016
Samsung ar putea echipa Galaxy S8 cu un ecran capabil să interpreteze presiunea la apăsare

Aflat sub presiunea de a face din Galaxy S8 un produs cât mai reuşit, compensând astfel lovitura de imagine primită după retragerea modelului Note7, Samsung ia în considerare tehnologii noi şi modificări ambiţioase de design, gândite să atragă un public cât mai numeros.

Pregătit în două variante, cu ecran de 5.7” şi 6.2”, Galaxy S8 nu pare să mai lase loc şi pentru o continuare a seriei Galaxy Note, compromisă iremediabil prin scandalurile iscate în jurul modelului Note7. În schimb, Samsung preia şi îmbunătăţeşte pentru Galaxy S8 cele mai apreciate trăsături ale seriei Galaxy Note.

Cu ecran sesizabil mai mare decât am fost obişnuiţi până acum, Galaxy S8 ar putea fi primul smartphone din serie echipat cu o interfaţă touch capabilă să măsoare şi forţa la apăsare. Deschizând noi posibilităţi pentru interacţiunea cu aplicaţiile de Android, Galaxy S8 ar putea iniţia comenzi diferite în funcţie modul şi forţa cu care atingem suprafaţa ecranului. Spre exemplu, funcţia zoom va putea fi acţionată la viteze diferite, în funcţie de cum apăsăm butoanele afişate pe ecran.

Pe lista noutăţilor intră şi un nou senzor biometric plasat sub ecran, a cărei funcţionalitate poate fi integrată cu interfaţa aplicaţiilor.

Încă aflate la stadiul de zvonuri, informaţiile despre Galaxy S8 conturează diferenţe substanţiale faţă de actualul model Galaxy S7, criticat la momentul lansării pentru asemănarea prea mare cu predecesorul S6.  De data aceasta, Samsung nu mai poate risca o posibilă stagnare a vânzărilor realizând doar o cosmetizare a designului actual, aşteptările pentru Galaxy S8 fiind mult prea mari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult