Samsung Galaxy S8 ar putea avea ecran 4K şi 6 GB memorie RAM

Samsung Galaxy S8 ar putea avea ecran 4K şi 6 GB memorie RAM

Chiar dacă avantajele obţinute pe această cale sunt neglijabile, tendinţa producătorilor smartphone de a lansa dispozitive echipate cu cât mai multă memorie RAM nu putea fi ignorată prea mult timp de către Samsung. Însă trecerea la ecrane cu rezoluţie 4K a fost până acum un experiment încercat cu timiditate de numai câţiva producători, beneficiile obţinute fiind contrabalansate cu dezavantaje greu de ignorat.

Autonomie redusă a bateriei, redare mai puţin fluidă a interfeţei Android – toate acestea au fost resimţite din plin de utilizatorii Sony Xperia Z5 Premium, primul smartphone echipat cu display 4K. Problemele au fost atât de mari pentru telefonul motorizat de chipsetul Snapdragon 810 încât producătorul a optat pentru afişarea interfeţei Android şi a aplicaţiilor la rezoluţie redusă, comutând la rezoluţia 4K nativă ecranului doar atunci când era accesată galeria foto pentru vizionarea colecţiei de poze.

Echipat cu un chipset mai performant, Galaxy S8 ar putea evita penalizările de performanţă, însă rămâne de văzut dacă rezoluţia 4K înghesuită pe suprafaţa unui ecran cu diagonală 5.5” poate aduce îmbunătăţiri perceptibile clarităţii imaginii, comparat ecranelor actuale cu rezoluţie QHD. Cel mai probabil, avantajele ecranului 4K se vor simţi la vizionarea de conţinut VR, folosind o nouă versiune a accesoriului Gear VR.

Potrivit zvonurilor, saltul la o rezoluţie mai înaltă va fi compensat cu o cantitate generoasă de 6GB memorie RAM şi un GPU mai puternic oferit de chipsetul Snapdragon 830. Pe lista dotărilor ar mai putea intra funcţia de scanare a irisului şi un sistem dual-camera performant.

Galaxy S8 ar putea să nu mai includă tasa Home sub ecran, Samsung optând pentru un design de carcasă complet nou, care să rupă orice legături cu identitate vechiului Note 7.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult