Samsung ar putea folosi ecrane curbate pe toate laturile pe Galaxy S23

04.02.2022
Samsung ar putea folosi ecrane curbate pe toate laturile pe Galaxy S23

Samsung nici măcar nu a apucat să anunțe oficial sau să livreze modelele Galaxy S22 în magazine, dar deja avem primele informații neoficiale despre Galaxy S23. După trei ani de design în mare parte neschimbat, am putea să vedem o nouă direcție pentru dispozitivele mobile Samsung în 2023: ecran curbat pe toate laturile.

Galaxy S23 ar putea aduce o schimbare de design

Ideea de telefon cu ecran curbat pe toate laturile nu este tocmai nouă. Huawei, Honor și chiar și Xiaomi au adus astfel de telefoane în atenția publicului, însă acestea au fost mai degrabă experimente. Toate companiile au revenit la design-uri mai tradiționale în ultima perioadă.

Samsung ar putea testa integrarea unui ecran curbat pe toate cele patru laturi anul viitor și deja există informații că există capacitatea de producție pentru un astfel de panel OLED. Conform Ice Universe, compania poate să producă în masă deja ecrane de acest gen. Având însă în vedere faptul că Samsung a păstrat ecrane doar ușor curbate pe Ultra și a trecut la ecrane drepte pe modelele standard și plus, probabil că ecranul quad-curved va fi integrat doar pe modelul Ultra.

Această decizie ar fi însă destul de ciudată, întrucât mulți utilizatori au ajuns în timp să critice ecranele curbate, din cauza problemelor pe care le pot aduce în utilizare din cauza apăsărilor accidentale pe margine, dar și pentru că adaugă reflexii în plus pe suprafața ecranului. Astfel, adăugarea de noi curburi sus și jos ar putea accentua aceste probleme și ar face noul telefon să pară foarte “alunecos”.

Având în vedere că modelele Ultra pornesc de la 1.200 de euro, creșterea riscului de a-l scăpa în utilizare nu sună tocmai atrăgător. Totuși, această decizie de design ar putea fi șansa Samsung de a ieși în evidență pe o piață a căror dispozitive de top au început să fie din ce în ce mai similare din punct de vedere vizual.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult