Xiaomi pregătește un smartphone cu ecran ce acoperă toate cele patru laturi ale carcasei.

05.02.2021
Xiaomi pregătește un smartphone cu ecran ce acoperă toate cele patru laturi ale carcasei.

Xiaomi a introdus conceptul Waterfall Display în urmă cu un an, luând forma unui smartphone cu ecran întins peste lateralul carcasei, ideea propusă venind ca o evoluție pentru ecranul cu margini curbate, prezent pe mai toate produsele smartphone de la gama high-end.

Între timp, Samsung și Apple dau semne că sunt gata să lase în urmă moda ecranului curbat, favorizând noi concepte de design ceva mai practice.

Xiaomi smartphone

Fără legătură cu tendințele observate la alți producători, Xiaomi tocmai a anunțat un nou concept de design pentru dispozitive smartphone: quad-curved waterfall display. Noul format prevede modelarea ecranului OLED pentru a cuprinde toate cele patru laturi ale carcasei, ocupând inclusiv spațiul rezervat în mod normal pentru butoane fizice și dotări folositoare, cum ar fi slotul SIM/microSD. Potrivit Xiaomi, scopul este ”extinderea limitelor afișajului la infinit” și facilitarea ”unui design unibody fără butoane sau conectori”.

Întrebarea evidentă este cum ar putea funcționa acest design atunci când ajungi la colțurile ecranului, mult mai dificil de modelat fără a risca distrugerea matricei OLED. Ei bine, pe baza imaginilor promoționale,se pare că Xiaomi va lasa pur și simplu aceste porțiuni goale, practicând mici mici decupaje rotunjite.  Chiar și cu unele limitări, conceptul de ecran ce îmbracă (aproape) întreaga carcasă a telefonului ar putea fi deosebit de atractiv pentru consumatorii aflați în căutarea de produse inovatoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult