Samsung ar putea lansa primul telefon Galaxy A pliabil

06.06.2022
Samsung ar putea lansa primul telefon Galaxy A pliabil

Reacționând la competiția venită din China, Samsung pare că a făcut deja primii pași către lansarea unui Galaxy A pliabil, mai ieftin decât actuala serie Galaxy Fold.

Până acum, rezervate doar cumpărătorilor dispuși să plătească un preț de nivel premium, telefoanele pliabile se apropie tot mai mult de pragul la care și doritorii cu buget ceva mai modest și le pot permite.

Chiar dacă suntem încă departe de momentul la care oricine își va putea permite un telefon cu ecran pliabil, următorul pas decisiv în direcția „democratizării” telefoanelor pliabile pare că este pregătit deja de Samsung, surse din industrie vorbind despre inițiativa companiei pentru dezvoltarea unui telefon pliabil suficient de ieftin pentru a putea fi inclus în familia Galaxy A. Fără îndoială, o astfel de mișcare ar transmite unde de șoc în industria și așa dominată de Samsung, cimentând poziția companiei sud-coreene ca și alegere „din oficiu” la alegerea primului tău telefon pliabil.

Ce-i drept, seria Galaxy A nu este formată doar din telefoane ieftine, ci și din modele relativ scumpe, către care te îndrepți mai degrabă atunci când nu ai de ales, modelul Galaxy S pe care îl dorești fiind cu încă puțin în afara bugetului tău. Astfel, perspectiva unui telefon Galaxy A pliabil nu pare atât de improbabilă, mai ales dacă acesta împinge și mai sus limita de preț care te-ai aștepta să-ți fie cerut pentru cel mai avansat model Galaxy A din generația actuală.

Vestea mai puțin bună este că planurile Samsung pentru un telefon pliabil din gama mid-range sunt mai degrabă cu bătaie lungă, așteptările actuale fiind ca un astfel de produs să nu vadă lumina zilei mai devreme de următorii 2-3 ani. Iar atunci când se va întâmpla, s-ar putea să ne lovim de compromisuri destul de mari, cum ar fi livrarea unui ecran pliabil de generație mai veche, în combinație cu un chipset și camere foto nu chiar de top, respectiv, autonomie sub așteptări a bateriei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult