Samsung ar putea livra viitoarele modele Galaxy A cu acumulatori furnizați de LG

11.06.2022
Samsung ar putea livra viitoarele modele Galaxy A cu acumulatori furnizați de LG

Deși LG a părăsit deja în mod formal piața smartphone, producătorul continuă să livreze componente esențiale precum ecrane și acumulatori, cei din urmă urmând să ajungă în echiparea telefoanelor Galaxy A de la Samsung.

Deși pare ciudat ca Samsung, la rândul său un mare producător de acumulatori Li-Ion, să apeleze la soluții furnizate de terți pentru echiparea propriei oferte de telefoane inteligente, aceasta nu este nici pe departe o premieră. Deținătoare al unui business foarte profitabil, specializat pe fabricarea de acumulatori de înaltă performanță, Samsung țintește doar eliberarea liniilor de fabricație pentru acomodarea unor produse cu marje de profit ceva mai mari. Această strategie funcționează de ani buni, Samsung comandând fără rezerve acumulatori livrați de producători chinezi și indieni, precum Amperex Technology Limited și Navitasis, prețul oferit având întâietate. Cel mai adesea, soluțiile astfel procurate ajung în echiparea produselor Samsung din gama low-cost, lăsând eventualele probleme de fiabilitate să fie soluționate pe garanția acordată cumpărătorilor finali.

Un alt argument pentru care viitoarele modele Galaxy A ar putea conține și acumulatori furnizați de LG este dat și de condițiile favorabile create de scumpirea materiilor prime, care a scos din joc o parte din competiție. Astfel, în timp ce Samsung livrează mai scump acumulatori către clienții fideli, alți producători ceva mai puțin competitivi sunt nevoiți să vândă la preț redus direct către Samsung, care își completează astfel necesarul de componente pentru propria gamă de produse.

În cazul de față, acumulatorii furnizați de fabrica LG Energy Solution din orajul chinez Nanjing ar putea ajunge atât în echiparea telefoanelor Galaxy A, cât și cele din seria Galaxy M. Pentru seria Galaxy M, acumulatorii ar urma să fie transferați în formă semi-asamblată către o fabrică din Vietnam, unde va fi realizată testarea și împachetarea finală. Aparent, oferta foarte tentantă a fost înaintată tocmai de fabrica din Vietnam, deținută de o companie numită ITM Semiconductor. Astfel, Samsung a selectat pur și simplu furnizorul mai ieftin, fără a negocia în mod direct cu rivalul LG.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult