Samsung ar putea pregăti un „downgrade” pentru ecranele seriei Galaxy S23

16.09.2022
Samsung ar putea pregăti un „downgrade” pentru ecranele seriei Galaxy S23

Samsung ar putea pregăti telefoanele Galaxy S23 cu dimensiuni puțin crescute față de seria S22, iar motivul ar fi o ramă mai groasă în jurul ecranului. Se pare că telefoanele de anul viitor vor accentua puțin spațiul negru de pe partea din față, însă nu este tocmai clar de ce Samsung ar alege un design mai „învechit”, în loc să meargă în direcția marginilor cât mai subțiri. Totuși, aceasta nu este prima dată când seria de flagship-uri a producătorului sud coreean primește „downgrade-uri” de la o generație la alta.

Galaxy S23 ar putea folosi ecrane cu ramă mai groasă

Sursa acestor informații este IceUniverse, un celebru leaker de pe Twitter, care a publicat informațiile alături de specificații despre dimensiuni și cu imagini care demonstrează diferențele. Modelul de bază S23 ar putea crește cu câte 0,3mm în dimensiuni în lungime și lățime, datorită unei rame mai groase cu 0,15mm de jur-împrejurul ecranului. Acest lucru ar putea sugera utilizarea unor paneluri OLED mai ieftine.

Anterior seria Galaxy S a primit downgrade-uri serioase, tot la capitolul display, dar și atunci când vine vorba despre construcția dispozitivelor. De exemplu, după seria Galaxy S10, toate dispozitivele în afară de Ultra au folosit ecrane FullHD+, în timp ce generațiile anterioare foloseau încă de la S6 ecrane QHD. Apoi, S21 „standard” a renunțat la spatele din sticlă în favoarea unuia realizat din plastic, pentru ca apoi pe S22 să se facă întoarcerea la sticlă.

IceUniverse spune însă că inclusiv modelul Ultra ar putea fi livrat cu margini mai groase, adăugând 0,1mm în înălțime și 0,2mm în lățime față de Galaxy S22 Ultra din prezent. Totuși nu ne așteptăm ca ecranele folosite pe seria flagship a companiei să fie mai slabe decât în trecut în termeni de capabilități, ci doar să folosească un proces de fabricație mai ieftin, care nu permite margini atât de subțiri în prezent.

Curios însă, ecranele furnizate de Samsung către Apple pentru iPhone 14 Pro și Pro Max, au acum margini mai subțiri.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult